aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στην κρίση του Μπεργκ, αυτός είναι το αφεντικό

Ομόνοια: Στην κρίση του Μπεργκ, αυτός είναι το αφεντικό

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο προπονητής είναι το απόλυτο αφεντικό για την διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, για το ποιοι θα παίζουν και ποιοι όχι. Παρόλο που η Ομόνοια κέρδισε στην πρεμιέρα και φάνταζε ως πιθανό σενάριο να στηριχθεί στους ίδιους ποδοσφαιριστές και στον δεύτερο αγώνα της, ο Μπεργκ προέβη σε τρεις αλλαγές. Δείγμα ότι, υπάρχει βάθος στην φετινή Ομόνοια και ο προπονητής δεν διστάζει να διαφοροποιήσει τις επιλογές και τον τρόπο παιχνιδιού, πιθανότατα και αναλόγως του αντιπάλου. Σημασία έχει ότι, η Ομόνοια παρουσίασε και πάλι καλό πρόσωπο για μεγάλο διάστημα και έφθασε σε δεύτερη σερί νίκη.

Όσον αφορά στην μη συμπερίληψη Κύπριου ποδοσφαιριστή στο αρχικό σχήμα στο δεύτερο ματς (στο πρώτο άρχισε με τον Κούσουλου), γεγονός που σχολιάστηκε, η απόφαση ανήκει ξεκάθαρα στον Μπεργκ. Παρόλο που είναι ένα κεφάλαιο που συζητήθηκε με τον προπονητή και εκφράστηκε η θέση της διοίκησης πως, θα είναι καλό να στηριχθούν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, όμως εάν θα παίρνουν φανέλα βασικού ή όχι είναι ένα θέμα που εναπόκειται αποκλειστικά στον προπονητή.

Προέχει το καλό της ομάδας και αν ο προπονητής κρίνει ότι θα πρέπει να αρχίσει τον αγώνα με μόνο ξένους, θα το κάνει, όπως προχθές απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα. Σίγουρα είναι μεγάλο το πρόστιμο (€8.500), όμως ο προπονητής βλέπει το καλό της ομάδας και λαμβάνει την απόφασή του για τις επιλογές στο αρχικό σχήμα αναλόγως των αναγκών του αγώνα. Ο Μπέργκ έδωσε χρόνο συμμετοχής, ως αλλαγή, στους Χριστοφή και Τζιωνή στο πρόσφατο παιχνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ