aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στη μετεγγραφική λίστα ο Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον (vid & pic)

Ομόνοια: Στη μετεγγραφική λίστα ο Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον (vid & pic)

Από «κόσκινο» περνάνε στην Ομόνοια τα βιογραφικά των υποψήφιων μετεγγραφικών στόχων για ενίσχυση του αριστερού άκρου της επίθεσης. Η απόκτηση αριστερού εξτρέμ αποτελεί προτεραιότητα για τους «πράσινους» στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αφού εδώ και καιρό έχει αποφασιστεί η αντικατάσταση του Χεν Έζρα.

Η Ομάδα Προγραμμιτισμού του «τριφυλλιού», με επικεφαλής τον Νεόφυτο Λάρκου, αξιολογεί καθημερινά περιπτώσεις ακραίων επιθετικών με τον τελευταίο λόγο φυσικά ν’ ανήκει στον Χένινγκ Μπεργκ. Το πρώτο εννιάμερο του Ιανουαρίου δεν έχει φέρει οποιαδήποτε εξέλιξη στο «μέτωπο» των προσθαφαιρέσεων. Στην Ομόνοια δεν πρόκειται να πάρουν βεβιασμένη απόφαση, αφού ναι μεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση ενίσχυσης, όμως δεν προκύπτει πανικός. Άλλωστε, τη θέση του αριστερού εξτρέμ καλύπτει με αρκετή επιτυχία ο Τιάγκο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» στο ραδιόφωνο του «Active» (107.4 & 102.5) με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Κωνσταντίνου, ένα από τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα των υποψηφίων είναι αυτό του Σουηδού, Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον. Ο 25χρονος αριστεροπόδαρος ακραίος επιθετικός ανήκει στην Σπάρτα Πράγας από το Καλοκαίρι του 2018. Μάλιστα, οι Τσέχοι δαπάνησαν 1.650.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Νόρκεπινγκ, όπου το 2018 έπαιξε 29 αγώνες πέτυχε 10 γκολ. Στη σουηδική ομάδα ήταν από το 2016 και συνολικά μέτρησε 74 συμμετοχές και σημείωσε 18 τέρματα σε αγώνες πρωταθλήματος.

Στην Τσεχία και την Σπάρτα Πράγας ήταν συνήθως βασικός τη σεζόν 2018/19, αφού μέτρησε 15 εμφανίσεις και πέτυχε τρία γκολ. Στο πρώτο εξάμηνο της φετινής περιόδου αγωνίστηκε μόνο σε τέσσερις αγώνες και ακολούθως κατέγραψε άλλες τέσσερις συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα της Σλάβια. Τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 6 Νοεμβρίου 2019. Το συμβόλαιό του με την Σλάβια Πράγας ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2022.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Συνεδρία και αποφάσεις

Το Καλοκαίρι του 2013 ο Κάρλσον πωλήθηκε από την Γκέτεμποργκ στην Σάντερλαντ έναντι 1.750.000 ευρώ, ενώ ένα χρόνο αργότερα η αγγλική ομάδα τον πούλησε για 500.000 ευρώ στην Νόρτζελαντ. Ο Κάρλσον σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.com αγωνίζεται και ως δεύτερος επιθετικός, αλλά και στο αριστερό άκρος της επίθεσης. Αν και είναι μόλις 25 ετών δαπανήθηκαν για χάρη του 4.250.000 ευρώ από τέσσερις διαφορετικές ομάδες, γεγονός που δείχνει ότι διαθέτει ποδοσφαιρική αξία και μεταπωλητική αξία. Το δεδομένο αυτό καθιστά το ενδεχόμενο απόκτησης του εξαιρετικά δύσκολο, αφού και ο ποδοσφαιριστής έχει υψηλές οικονομικές απαιτήσεις, ενώ και η Σπάρτα Πράγας δύσκολα θα τον αφήσει να φύγει χωρίς να βάλει χρήμα στο ταμείο.

Το βιογραφικό του Κάρλσον

Δείτε στιγμιότυπα του ποδοσφαιριστή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ