aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στη μέγγενη με δική της ευθύνη

Ομόνοια: Στη μέγγενη με δική της ευθύνη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στα πρώτα τέσσερα ματς, ο απολογισμός για την Ομόνοια ήταν τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Έβγαλε δύο ντέρμπι με θετικό πρόσημο και έστειλε ενθαρρυντικό μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει. Εντούτοις, στα τρία τελευταία ματς, έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της. Γκρέμισε σε μεγάλο βαθμό ό,τι έχτισε προηγουμένως, αφού είχε τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Μια ήττα και δυο ισοπαλίες, η δεύτερη και πρόσφατη σαν ήττα. Εκεί που έδειξε να αντιδρά μετά την ήττα από την Πάφο, με υποφερτή παρουσία και κέρδος ένα βαθμό απέναντι στην Ανόρθωση εκτός έδρας, ήλθε η απρόσμενη ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Κι αυτό που προβλημάτισε περισσότερο ήταν η εικόνα της ομάδας, η χειρότερη φετινή, απογοητευτική, προκαλώντας τον προβληματισμό.

Πλέον, με δική της ευθύνη, η πίεση είναι πιο έντονη. Για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό. Την ίδια ώρα, είναι στα δικά της πόδια να αποφορτιστεί, να επαναφέρει την ηρεμία και την αισιοδοξία. Πώς; Με επάνοδο στις επιτυχίες. Στο παιχνίδι με τον Εθνικό στο Δασάκι, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, κυρίως από την έως τώρα θετική παρουσία της ομάδας της Άχνας, η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Τρία ματς χωρίς νίκη, για ομάδα που έχει ψηλούς στόχους, είναι πολλά. Τώρα είναι που θα μετρήσει ο χαρακτήρας και το μέταλλο της ομάδας του Μπεργκ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Αυτοκαταστροφικές τάσεις…

Ο Νορβηγός τεχνικός, που πριν και μετά από κάθε παιχνίδι σε δηλώσεις του, κάνει λόγο για βελτίωση της ομάδας του, καλείται να αλλάξει πολλά, να την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών. Από τη μια θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά το έμψυχο δυναμικό και από την άλλη να δώσει την ανάλογη ψυχολογία. Θα πρέπει και οι ποδοσφαιριστές να βοηθήσουν τον εαυτό τους αλλά και τον προπονητή τους, στην προσπάθεια ανάκαμψης και επανόδου στον δρόμο που οι πράσινοι χάραξαν στο ξεκίνημα.

Είναι ξεκάθαρο πως η Ομόνοια στερείται της παρουσίας ενός κλασικού ανασταλτικού μέσου. Όπως ειπώθηκε, η προσθήκη ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή δεν υλοποιήθηκε με επιθυμία του Μπεργκ. Είναι κάτι που μπορεί να καλύψει με προσθήκη τον Ιανουάριο. Μέχρι τότε, ο Νορβηγός τεχνικός καλείται με τους υφιστάμενους ποδοσφαιριστές να δώσει λύση, προς όφελος της ομάδας του. Υπάρχει ο χρόνος για να βρεθεί και πάλι η Ομόνοια στον δρόμο των επιτυχιών και να φθάσει στον στόχο της. Από την ίδια εξαρτάται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ