aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στη λίστα (και) οι Σαλίν - Γιοβάνοβιτς

Ομόνοια: Στη λίστα (και) οι Σαλίν – Γιοβάνοβιτς

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μια από τις πολλές θέσεις στην οποία αναζητούν τον εκλεκτό στην Ομόνοια, είναι και αυτή του τερματοφύλακα. Μια νευραλγική θέση, που στο «τριφύλλι» δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Πέρα από τον Μουριέλ Μπέγκερ, που η περίπτωσή του τέθηκε ως προτεραιότητα όμως την ίδια ώρα φαντάζει δύσκολη, υπάρχει μια λίστα με 4-5 υποψήφιους. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Goal» δύο ονόματα που βρίσκονται στη σχετική λίστα είναι αυτά των Ρομάν Σαλίν (δεξιά στην φωτό) και Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς (αριστερά στην φωτό). Πρόκειται για δυο εξαιρετικές περιπτώσεις, που φανερώνουν την πρόθεση της Ομάδας Προγραμματισμού να εντάξει στο ρόστερ τερματοφύλακα που θα κάνει τη διαφορά.

Ο 34χρονος Γάλλος Ρομάν Σαλίν, απασχόλησε και προ διετίας την Ομόνοια, όταν προπονητής ήταν ο Πάμπος Χριστοδούλου. Μάλιστα ο Κύπριος τεχνικός ήθελε τον Σαλίν και στην ΑΕΛ το 2016. Επίσης, το όνομα του Γάλλου «έπαιξε» και πέρσι για την Ανόρθωση. Την τελευταία διετία ο ύψους 1.89μ. τερματοφύλακας ήταν στη Σπόρτινγκ Πορτογαλίας. Στη λήξασα σεζόν μέτρησε 18 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, οι 5 ήταν στο Γιουρόπα Λιγκ. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Προηγουμένως ο Σαλίν φόρεσε τη φανέλα των Γκινγκάμπ, Μαρίτιμο, Ρίο Άβε, Ναβάλ, Τουρς, Λιμπούρν και Λοριάν.

Διαβάστε επίσης: Παπασταύρου: «Θέλουν χρήματα από Ομονοιάτες για τους ανταγωνιστές μας»

Ο 26χρονος Σέρβος Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς, ανήκει στην Ουέσκα. Στη λήξασα σεζόν αγωνίστηκε σε 12 αγώνες πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Ισπανίας, ενώ πριν πάρει μετεγγραφή το περασμένο καλοκαίρι μέτρησε και 7 συμμετοχές με την Άαρχους Δανίας. Ο ύψους 1,92μ. τερματοφύλακας, που είναι και μια φορά διεθνής με τη Σερβία, την προηγούμενη διετία ήταν στην Άαρχους, έχοντας γεμάτες σεζόν. Άρχισε την καριέρα του από τη Ραντ, ενώ έπαιξε και στις Παλίλουλατς, Πάλιτς και Ραντνίσκι Νις. Παρόλο που διατηρεί συμβόλαιο με την Ουέσκα έως το καλοκαίρι του 2021, φέρεται να επιθυμεί να αποχωρήσει.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια – Γούτας: Κρατάει χρόνια αυτή η «κολόνια»

Οι απαιτήσεις των Σαλίν και Γιοβάνοβιτς είναι εντός του οικονομικού πλαισίου της Ομόνοιας. Στη λίστα με τους υποψήφιους τερματοφύλακες για την Ομόνοια, παραμένει και το όνομα του Βόσνιου, Σαμίρ Ουικάνι, όνομα που αποκάλυψε ο «Active» στις 3 Ιουνίου. Η επιλογή θα κριθεί από την απόφαση που θα λάβει ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Μπελενένσες, που έχει δεχθεί κρούση από ομάδα της Τουρκίας αλλά και δελεαστική πρόταση από την ομάδα του.

Στη θέση του τερματοφύλακα η Ομόνοια ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και αναζητούν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Τα μέλη της Ομάδας Προγραμματισμού γνωρίζουν πως, δεν θα πρέπει να αποτύχουν στον τερματοφύλακα αφού πρόκειται για μια νευραλγική θέση. Έχουν ως στόχο, να εντάξουν στο ρόστερ έμπειρο τερματοφύλακα, με προϋπηρεσία σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα. Τόσο ο Σαλίν όσο και ο Γιοβάνοβιτς, κρίνονται ως τέτοιοι, απομένει να δούμε σε ποιον θα καταλήξουν στην Ομόνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ