aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στη… γύρα για τον επόμενο

Ομόνοια: Στη… γύρα για τον επόμενο

Το πήρε πάνω του ο πρόεδρος και έδειξε την έξοδο στον Χένινγκ Μπεργκ. Η Ομόνοια καλείται να πορευθεί χωρίς τον Νορβηγό τεχνικό στον πάγκο της. Τον άνθρωπο που την έβαλε στον ευρωπαϊκό χάρτη με την παρθενική πρόκρισή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ το 2020, την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2021 και ξανά πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο, αυτό του Κόνφερενς Λιγκ. Επίσης, πανηγύρισε και την κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Ο Μπεργκ ανήκει στην ιστορία για την Ομόνοια, με τα πιο πάνω επιτεύγματα.

Φέτος, όμως, η πορεία του «τριφυλλιού» δεν ήταν η αναμενόμενη. Στον Νορβηγό χρεώθηκε μεγάλο μερίδιο ευθύνης και μετά την αποχώρηση του Λάρκου είδε κι αυτός, όπως και ο στενός του συνεργάτης Σοκολόφσκι, την πόρτα εξόδου του «Ηλίας Πούλλος». Ο Παπασταύρου, θέλοντας να ταρακουνήσει το πράσινο οικοδόμημα, προέβη στην κίνηση να τερματίσει τη συνεργασία του με τον 52χρονο προπονητή.

Τέλος εποχής για τον Μπεργκ στην Ομόνοια και πλέον αυτό που απασχολεί είναι η επόμενη μέρα. Η διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της Ομόνοιας. Η πρόθεση είναι να μην υπάρξει βιασύνη, ώστε με καθαρό μυαλό να γίνει η σωστή επιλογή. Όπως το καλοκαίρι του 2019, με την κάθοδο του Μπεργκ. Πρόκειται για το πιο μεγάλο στοίχημα της διοίκησης Παπασταύρου την τελευταία τριετία. Γιατί, παρά τη φετινή κακή σεζόν, ο επόμενος θα συγκρίνεται με τα επιτεύγματα του Μπεργκ, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την παρουσία της Ομόνοιας για δύο σερί σεζόν σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Το όνομα του Ντούσαν Κέρκεζ για τον πάγκο της Ομόνοιας «παίζει» εδώ και καιρό. Ωστόσο, στον σύλλογο της Λευκωσίας θα τα ζυγίσουν όλα πριν αποφασίσουν για τον εκλεκτό. Η δουλειά του Βόσνιου τεχνικού στην ΑΕΛ εκτιμάται στους κύκλους της Ομόνοιας. Επίσης, είναι γνώστης της κυπριακής πραγματικότητας και της Ομόνοιας και μπορεί άμεσα να προσαρμοστεί στα δεδομένα της. Την ίδια ώρα, αρκετά ονόματα προστίθενται σ’ ένα μακρύ κατάλογο. Είδε το φως της δημοσιότητας και το όνομα του πρώην τεχνικού των πρασίνων, Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Από χθες το πρωί, με το που ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον Μπεργκ, τα ονόματα πέφτουν βροχή από μάνατζερ. Δεκάδες προπονητές προτάθηκαν ήδη και πολλοί άλλοι θα προταθούν τις προσεχείς ημέρες.

Η τακτική που θα ακολουθηθεί είναι όπως και στην περίπτωση Μπεργκ πριν από δυόμισι χρόνια. Δηλαδή, να γίνει… ξεσκόνισμα βιογραφικών, να καταρτιστεί λίστα βασικών υποψήφιων, ακολούθως να γίνει συνέντευξη με τον καθένα και η τριμελής επιτροπή που συστάθηκε και αποτελείται από τους Παπασταύρου, Χαραλαμπίδη και Ταραπουλούζη, να λάβει την απόφασή της για τον εκλεκτό που θα οδηγήσει την Ομόνοια απ’ εδώ και στο εξής στη σεζόν, αλλά και την επόμενη.

Στον πάγκο, στο ματς με τον Εθνικό, θα καθίσει ο Μάριος Νικολάου, που ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού προπονητή. Ο Νικολάου, προπονητής της Κ19, όπως ενημέρωσε η Ομόνοια, «θα έχει την ευθύνη των προπονήσεων και των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, μέχρι την πρόσληψη του νέου προπονητή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ