aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στη χώρα που βγήκε πρώτη από την πανδημία

Ομόνοια: Στη χώρα που βγήκε πρώτη από την πανδημία

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Οι διεργασίες στις τάξεις της Ομόνοιας ήταν έντονες το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς έψαχναν την καλύτερη δυνατή επιλογή για προετοιμασία εκτός Κύπρου. Το τεχνικό επιτελείο των πρασίνων δεν ήθελε να διακινδυνεύσει την υγεία των παικτών, αφού σε κάποιες χώρες ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα σε έξαρση. Ωστόσο, η Σλοβενία, χώρα η οποία επιλέχθηκε, κατάφερε να περιορίσει τα κρούσματα. Σε μια χώρα 2 εκατομμυρίων κατοίκων, καταγράφηκαν 111 θάνατοι από την πανδημία, ενώ την τελευταία εβδομάδα είχε μέσο όρο δέκα κρούσματα ημερησίως.

Στο τραπέζι των πρασίνων, έπεσαν κι άλλες χώρες ως υποψήφιος προορισμός για προετοιμασία, όπως για παράδειγμα η Πολωνία, ωστόσο η μελέτη της πορείας της πανδημίας και της επιδημιολογικής εικόνας των χωρών, κατέληξε στη Σλοβενία. Και όχι άδικα. Στις 15 Μαΐου 2020 η χώρα ανακοίνωσε το τέλος της πανδημίας, ενώ από τις 20 Απριλίου τα μέτρα άρχισαν να χαλαρώνουν.

Τα μέτρα υγιεινής και προστασίας συνεχίζονταν για μερικές εβδομάδες, ενώ απαγορευόταν η είσοδος στη χώρα σε όσους είχαν συμπτώματα του ιού. Η Σλοβενία έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά, αφού από τα μέσα Μαρτίου έβαλε λουκέτο σε σχολεία, εμπορικά κέντρα, γήπεδα κι άλλα, γι’ αυτό και… ξένοιασε γρήγορα από τον ιό που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί τον πλανήτη. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της χώρας επανήρχισε στις 23 Μαΐου και συνεχίζεται κανονικά.

Η προετοιμασία των πρασίνων θα συνεχιστεί από τις 6 Ιουλίου στην Κυπερούντα, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 17 του ίδιου μήνα. Τις επόμενες μέρες θα καθοριστεί και η ημερομηνία αναχώρησης για τη Σλοβενία, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για 18-19 Ιουνίου. Εκεί, η αποστολή των πρασίνων θα παραμείνει για περίπου δύο εβδομάδες, ενώ γίνεται έντονη προσπάθεια για εξεύρεση δυνατών αντιπάλων ώστε να διευθετηθούν φιλικοί αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ