aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στενό πρέσινγκ με Ματ οδηγό!

Ομόνοια: Στενό πρέσινγκ με Ματ οδηγό!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το στενό πρέσινγκ της Ομόνοιας στην πρωτοπόρο Ανόρθωση συνεχίζεται, αφού νίκησε ψες 2-0 τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο και η διαφορά από την κορυφή παρέμεινε στον ένα βαθμό. Το μεγαλύτερο μερίδιο για την επιτυχία της οφείλεται στον Ματ Ντέρμπισαϊρ, ο οποίος σκόραρε εις διπλούν. Από την άλλη, οι μαυροπράσινοι έμειναν δίχως τρίποντο για έκτο σερί ματς πρωταθλήματος (οκτώ με τα παιχνίδια Κυπέλλου κόντρα στην Ανόρθωση) και είναι καιρός να αρχίσουν να σκέφτονται… προς τα κάτω (αν νικήσει αύριο η ΕΝΠ την ΑΕΚ, η απόστασή τους από την επικίνδυνη ζώνη θα είναι δύο βαθμοί…).

Παρά τα έξι κόρνερ, το ενθουσιώδες μπάσιμο, την πίεση και την καλή κυκλοφορία των ποδοσφαιριστών του Πάμπου Χριστοδούλου, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν στο πρώτο ημίχρονο. Αντιθέτως, οι παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ υποχρέωσαν σε αυτό το διάστημα τον Βελλίδη σε δύο καίριες αποκρούσεις (Γκόμεθ 13’, Λέτσγιακς 16’), πέτυχαν δύο γκολ με τον Άγγλο στράικερ (21’, 42’), ο οποίος έχασε και μία καλή ευκαιρία (35’). Οι πράσινοι είχαν εξασφαλίσει γερό προβάδισμα και έγιναν για τα καλά το αφεντικό του παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Δεν είναι μόνο το γκολ του Χριστοφή, έκανε πολλά…»

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή ρόλων του πρώτου με τον τέταρτο διαιτητή. Ο Λεόντιος Τράττος τραυματίστηκε και ο Βασίλης Δημητρίου έγινε ο άρχων του γηπέδου. Δύο λεπτά από την επανέναρξη του ματς, ο Ντάρμπισαϊρ είδε τον Βελλίδη να του στερεί το χατ τρικ. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ήθελε να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά δεν ήξερε τον τρόπο. Έμεινε στις φιλόδοξες προσπάθειες, που δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα τον Παντιλιμόν στο ντεμπούτο του με την Ομόνοια, η οποία στην επανάληψη «πάτησε» στο γερό προβάδισμά της.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Ομόνοια: O MVP, η κρίσιμη φάση και η διαιτησία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ