aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΟμόνοια: Στα «σκαριά» μια… πολυεθνική ομάδα

Ομόνοια: Στα «σκαριά» μια… πολυεθνική ομάδα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Τα τελευταία χρόνια η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Βραζιλία κυρίως, αποτελούσαν τις σημαντικότερες «αγορές» για τα καλοκαιρινά… ψώνια της Ομόνοιας ενόψει της σεζόν που ακολουθούσε. Οι εκάστοτε προπονητές ή οι τεχνικοί διευθυντές επέλεγαν παίκτες που να είναι της ίδιας εθνικότητας για να μιλούν την ίδια γλώσσα, θεωρώντας πως αυτό θα είχε θετικό αντίκτυπο τόσο όσον αφορά στον εγκλιματισμό τους στην ομάδα, όσο και στην αντίληψη του παιχνιδιού τους.

Στην πράξη, όμως, τίποτα δεν λειτούργησε σωστά, και αποτέλεσμα αυτού ήταν οι αποτυχημένες πορείες και η μη εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους. Συν τοις άλλοις, οι πλείστοι παίκτες είχαν τον ίδιο εκπρόσωπο, κάτι που όπως αποδείχθηκε στην τελική δεν λειτουργούσε θετικά, καθώς για χάρη των καλών σχέσεων εντάσσονταν στην ομάδα και παίκτες περιορισμένων δυνατοτήτων για το μέγεθος του «τριφυλλιού» και τους υψηλούς στόχους που είχε θέσει.

Διαβάστε επίσης: Το 30άρι του Περέιρα και η πίεση της Ομόνοιας

Φέτος, όμως, τα πράγματα φαίνεται πως κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, με την Ομάδα Προγραμματισμού και τον προπονητή Χένινγκ Μπεργκ να θέλουν να φτιάξουν ένα πολυεθνικό σύνολο, στο οποίο δεν θα αγωνίζονται περισσότεροι από 2-3 παίκτες της ίδιας χώρας. Παράλληλα, ο Νεόφυτος Λάρκου είναι σε ανοιχτή γραμμή με πολλούς ατζέντηδες και όχι μόνο με 2-3, στοχεύοντας στο να πάρει από τον καθένα ό,τι καλύτερο διαθέτει στο πελατολόγιό του, όμως πάντα μέσα στα οικονομικά πλαίσια που έχουν τεθεί από την αρχή της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Λανγκ τριετίας στην Ομόνοια!

Ο Αθλητικός Διευθυντής των «πρασίνων» γνωρίζει ότι το εγχείρημά του δεν είναι εύκολο, δηλαδή να συνθέσει μια ομάδα που στη δύναμή της να έχει παίκτες που να προέρχονταν από διαφορετικές χώρες και με διαφορετικές κουλτούρες, όμως είναι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει. Εξάλλου, κοινή γλώσσα όλων θα είναι αυτή του… ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής η Ομόνοια, εκτός από τους γηγενείς Κούσουλο, Χριστοφή, Τζιωνή, Παναγή, Κατελάρη και άλλους μικρούς, διαθέτει στο ρόστερ της δύο Ελλαδίτες (Κολοβός, Μαυρίας), έναν Άγγλο (Ντάρμπισαϊαρ), έναν Κοσταρικανό (Ραμίρες), έναν Βραζιλιάνο (Τιάγκο), έναν Τσέχο (Λούφτνερ), δύο Ισπανούς (Μόντες, Μανρίκε), έναν Καταλανό (Γκόμεθ), έναν Πορτογάλο (Περέιρα), έναν Ούγγρο (Λανγκ), ενώ προ των πυλών είναι και ο Νιγηριανός, Φράνσις Ουζόχο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ