aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στα ψηλά, εκεί που είναι η θέα…

Ομόνοια: Στα ψηλά, εκεί που είναι η θέα…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Συνέχεια στις υψηλές πτήσεις θέλει να δώσει η Ομόνοια, που έχει ως στόχο να περάσει και από το «Αμμόχωστος» και να ανέβει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη χθεσινή ήττα της Ανόρθωσης από τον Απόλλωνα.

Στο «τριφύλλι» παρουσιάζονται αποφασισμένοι να φθάσουν σε άλλη μια επιτυχία, την όγδοη φετινή. Με βασικό συστατικό τη σοβαρότητα, την αγωνιστική πειθαρχία και την καλή αμυντική συμπεριφορά, οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν και τη Νέα Σαλαμίνα, έναν υπολογίσιμο αντίπαλο και δυνατό στην έδρα του. Τα περσινά «χαστούκια» ηχούν ως καμπανάκι για την Ομόνοια, παρόλο που η φετινή ομάδα είναι εντελώς αλλαγμένη.

Το «διάβασμα» του αντιπάλου έγινε και η Ομόνοια καλείται να προσέξει την ταχύτητα που έχει η Νέα Σαλαμίνα όταν βρει «ανοιχτό» γήπεδο. Οι καλές επιστροφές κρίνονται αναγκαίες. Από την άλλη, θα θελήσει να είναι αποτελεσματική και να μη δώσει δικαιώματα στον αντίπαλο. Ένα γρήγορο γκολ, το οποίο πέτυχε σχεδόν σ’ όλα τα ματς που κέρδισε, κρίνεται αναγκαίο στην προσπάθειά της για άλλη μια επιτυχία.

Ο Χένινγκ Μπεργκ εκτός απροόπτου θα στηριχθεί στην ενδεκάδα που εμπιστεύθηκε τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Νορβηγός τεχνικός δύσκολα πραγματοποιεί αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Η μόνη που έκανε τα τελευταία πέντε παιχνίδια ήταν αυτή του Χούμποτσαν αντί του Ορτέγα στο «αιώνιο» ντέρμπι. Ο Σλοβάκος διεκδικεί και πάλι θέση. Εφόσον, λοιπόν, ο τεχνικός της Ομόνοιας εμπιστευθεί την ίδια ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1, ο Φαμπιάνο θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, οι Μαυρίας, Λούφτνερ, Λανγκ και Λέσγιακς. Στη μεσαία γραμμή, οι Γκόμες και Γκόμεθ σε ανασταλτικό ρόλο και ο Ορτέγα ως επιτελικός. Στην επίθεση, δεξιά ο Μποτεάκ, αριστερά ο Τιάγκο και στην κορυφή ο Ντέρμπισαϊρ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: «Στόχευσαν» στους εκλεκτούς, το ιδανικό σενάριο

Έξι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας είναι στο όριο των κίτρινων καρτών και εάν θέλουν να είναι παρόντες στο ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Πρόκειται για τους Ντέρμπισαϊρ, Τιάγκο, Γκόμεθ, Λούφτνερ, Λανγκ, Γκόμες. Όλοι τους βασικοί. Βεβαίως αυτό που προέχει είναι η επιτυχία σήμερα και μετά θα σκεφτούν το επόμενο παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το άγγιξε πάντως o Κακουλλή! Για να δούμε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ