aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στα δύσκολα με το «καλημέρα»

Ομόνοια: Στα δύσκολα με το «καλημέρα»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στο άκουσμα των ομάδων, που είναι υποψήφιες αντίπαλοι της Ομόνοιας στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, γίνεται αντιληπτό πόσο δύσκολο προμηνύεται το έργο της με το «καλημέρα» στη διοργάνωση. Η Ομόνοια είναι η ομάδα με τη χαμηλότερη βαθμολογία (5.500) από τις 20 ομάδες στο συγκεκριμένο γύρο, 10 ως «δυνατές» που είναι και οι υποψήφιες αντίπαλοι και 10 ως «αδύνατες». Είναι, λοιπόν, η πιο «αδύνατη» αλλά και με την μικρότερη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την ίδια ώρα, όμως, στο «τριφύλλι» θεωρούν πως, με την περσινή παρθενική παρουσία τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, άρχισαν να χτίζουν για το μέλλον. Δίνοντας συνέχεια, θα μπορέσουν να μεγαλώσουν στο ευρωπαϊκό στερέωμα και να τυγχάνουν σεβασμού και το κυριότερο θα αυξήσουν τη βαθμολογία τους. Τότε, θα είναι σε θέση να έχουν πιο βατές κληρώσεις, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας και διάκρισης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το βράδυ της Κυριακής «κλείδωσε» η δεκάδα των υποψήφιων αντιπάλων της Ομόνοιας στο 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η δέκατη ομάδα είναι η Φερεντσβάρος Ουγγαρίας, από τη στιγμή που πρωταθλήτρια Ισραήλ αναδείχθηκε η Μακάμπι Χάιφα και όχι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι τρεις σίγουρες ομάδες, υποψήφιες αντίπαλοι της Ομόνοιας, είναι οι Γιανγκ Μπόις, Ολυμπιακός Πειραιώς και Ερυθρός Αστέρας, με τις δύο τελευταίες να είναι γνώριμες αφού βρέθηκαν στο δρόμο των πρασίνων πέρσι. Απέναντι στην ομάδα της Σερβίας, η Ομόνοια με πρόκριση «κλείδωσε» τη θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ αυτή της Ελλάδας της στέρησε την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι άλλες επτά που συμπληρώνουν τη δεκάδα και θα αρχίσουν την προσπάθειά τους από τον 1ο προκριματικό, είναι οι ακόλουθες: Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) και Μάλμο (Σουηδία), Κλουζ (Ρουμανία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) και Φερεντσβάρος (Ουγγαρία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ