aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στα αστέρια ξανά, με τριπλή ευκαιρία για ομίλους!

Ομόνοια: Στα αστέρια ξανά, με τριπλή ευκαιρία για ομίλους!

Την κατάκτηση του 21ου πρωταθλήματος στην ιστορία της και πρώτου μετά από 11 χρόνια πανηγυρίζει η Ομόνοια. Οι πράσινοι για δεύτερη διαδοχική χρονιά θα εκπροσωπήσουν την Κύπρου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα καταφέρουν να κάνουν βουτιά στα εκατομμύρια των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Ομόνοια θα ριχθεί στη «μάχη» του Τσάμπιονς Λιγκ από τον β΄ προκριματικό γύρο και θα χρειαστεί τρεις προκρίσεις για να καταφέρει να φτάσει στους χρυσοφόρους ομίλους. Το έργο της θα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς με 5.500 βαθμούς, θα είναι στους ανίσχυρους σε όλους τους γύρους και στον β΄ προκριματικό θα έχουν ως υποψήφιους αντίπαλους ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς, Σλάβια Πράγας, Γιουνγκ Μπόις, Ερυθρός Αστέρας και Μάλμο.

Από τη νέα σεζόν μπαίνει στη ζωή μας η νεοσύστατη διοργάνωση του ΟΥΕΦΑ Κόνφερενς Λιγκ στο οποίο θα αγωνιστούν οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Ομόνοια θα αρχίσει το ευρωπαϊκό οδοιπορικό του στη σεζόν 2021-22 από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή σε σχέση με πέρυσι «κερδίζει» ένα γύρο αφού η Ομόνοια είχε αγωνιστεί από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Εφόσον αποκλειστεί στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και εφόσον δεν τα καταφέρει και πάλι να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης θα έχει τρίτη ευκαιρία να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό όμιλο αγωνιζόμενη στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Με πιο απλά λόγια εάν οι πράσινοι φτάσουν μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή πετύχουν μία πρόκριση, θα έχει «κλειδωμένη» συμμετοχή τουλάχιστον στους ομίλους του νεοσύστατου Κόνφερενς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ