aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Σκοράρει στο ημίχρονο… κερδίζει!

Ομόνοια: Σκοράρει στο ημίχρονο… κερδίζει!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Επτά νίκες σε δώδεκα αγώνες πρωταθλήματος μετρά η Ομόνοια. Οι έξι έχουν κοινό στοιχείο. Ποιο είναι αυτό; Σκόραρε και πήρε προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, μάλιστα στο πρώτο 25λεπτο. Μόνο σε ένα ματς που κέρδισε, είδε δίκτυα στο δεύτερο ημίχρονο. Συμπέρασμα; Η Ομόνοια εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο προετοιμασμένη και αποφασισμένη για το γκολ, που θα τη φέρει σε θέση ισχύος και ακολούθως, βάσει και της εικόνας της σε όλα τα παιχνίδια, έχει ως στόχο να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα. Όσες φορές, λοιπόν, το πέτυχε έφθασε και στη νίκη αφού με καλή αμυντική συμπεριφορά έκανε καλή διαχείριση φθάνοντας στην επιτυχία.

Διαβάστε επίσης: Το γαλλικό… κλειδί της Ομόνοιας, λόγος να πάει κάποιος στο γήπεδο!

Το γεγονός αυτό, φωτογραφίζει και το πλάνο αλλά και τη φιλοσοφία του προπονητή της. Θέλει την ομάδα του να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και να ψάχνει το γρήγορο γκολ. Εφόσον το πετύχει, φέρνει το ματς στα μέτρα της και στη συνέχεια κάνει αυτή παιχνίδι και βγαίνει κερδισμένη. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό το φαινόμενο αλλά προκύπτει βάσει προετοιμασίας και σωστής δουλειάς στον αγωνιστικό χώρο.

Στην πρεμιέρα με τη Δόξα, ο Ντέρμπισαϊρ άνοιξε το σκορ στο 25’ και η Ομόνοια έφυγε με το «διπλό» από το Μακάρειο (2-0). Ακολούθησε το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ, το οποίο οι πράσινοι «καθάρισαν» από το ημίωρο, με γκολ των Μαυρία 24’ και Ντέρμπισαϊρ (2-0). Με τον Εθνικό, την ΑΕΛ και το Παραλίμνι, ο Ντέρμπισαϊρ είδε δίκτυα από το πρώτο δεκάλεπτο, 6’, 3’ και 9’ αντίστοιχα, με την Ομόνοια να φθάνει στο τρίποντο. Στο πρόσφατο ματς με τη Δόξα, Μποτεάκ (19’) και Ορτέγα (22’) «σκότωσαν» νωρίς τις όποιες ελπίδες της αντιπάλου τους. Μόνο με τον Απόλλωνα η Ομόνοια δεν είδε δίκτυα στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε με τον Τιάγκο στο 50’ και έφθασε στην επιτυχία.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν

Για την έως τώρα πορεία της Ομόνοιας, αποτελεί τον κανόνα το προβάδισμα στο ημίχρονο, μέχρι το 25’. Από τη στιγμή που φαίνεται να είναι δουλεμένο, είναι κάτι που θα θελήσει να αξιοποιήσει και στην πορεία, θέλοντας να φθάσει σε όσο το δυνατό περισσότερες νίκες, που θα την οδηγήσουν στην υλοποίηση του στόχου της. Όπως είπε και ο Μποτεάκ μετά το ματς με τη Δόξα, «βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, εάν τα κερδίσουμε όλα θα είμαστε πρώτοι!».

ΤΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΜΑΤΣ

Δόξα – Ομόνοια 0-2

(Ντέρμπισαϊρ 25’, Μποτεάκ 61’)

Ομόνοια – Νέα Σαλαμίνα 2-0

(Μαυρίας 24’, Ντέρμπισαϊρ 32’)

Ομόνοια – Απόλλων 1-0

(Τιάγκο 50’)

Εθνικός – Ομόνοια 1-2

(Ντέρμπισαϊρ 6’, 72’)

Ομόνοια – ΑΕΛ 1-0

(Ντέρμπισαϊρ 3’)

Παραλίμνι – Ομόνοια 0-2

(Ντέρμπισαϊρ 9’, Τιάγκο 46’)

Ομόνοια – Δόξα 2-0

(Μποτεάκ 19’, Ορτέγα 22’)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ