aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Σίλβα Κλέιτον, non stop!

Ομόνοια: Σίλβα Κλέιτον, non stop!

Από τα 27 παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε η Ομόνοια, ο Σίλβα Κλέιτον απουσίασε μόλις σε ένα, αυτό με τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Στα 26 ματς που δήλωσε «παρών», τα περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή του «τριφυλλιού», ο Βραζιλιάνος άσος ήταν βασικός στα 24 και σε 2 αγωνίστηκε ως αλλαγή (με την Καρμιώτισσα στο ΓΣΠ και με την Ανόρθωση εκτός έδρας, την 5η αγωνιστική και 20ή αγωνιστική αντίστοιχα).

Ο έμπειρος άσος «έγραψε» 1.972 λεπτά συμμετοχής και είναι τρίτος στην κατάταξη πίσω από τους Μαργκάσα (2.191) και Ντέρμπισαϊρ (2.145), που αγωνίστηκαν στα 25 από τα 27 ματς. Παρόλο που ο Κλέιτον δεν θύμισε τον ποδοσφαιριστή που οι Κύπριοι ποδοσφαιρόφιλοι γνώρισαν από την παρουσία του στην Ελλάδα και κυρίως στον Παναθηναϊκό, αποτελεί ένα βασικό γρανάζι για την Ομόνοια. Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 7 ασίστ. Σε αρκετές περιπτώσεις στάθηκε άτυχος αφού προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στην Ομόνοια προσδοκούν πως η προσφορά του 34χρονου επιτελικού μέσου θα είναι πολύ μεγαλύτερη στα εννιά εναπομείναντα ματς και θα συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια της ομάδας του για έξοδο στην Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ