aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια/Σέχου: Ο «αετός» στα… φτερά

Ομόνοια/Σέχου: Ο «αετός» στα… φτερά

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Μπόλικη συζήτηση ανάμεσα στον κόσμο της Ομόνοιας έχει προκαλέσει η επιμονή του Χένινγκ Μπεργκ να χρησιμοποιεί τον Αμπντουλαχί Σέχου στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Νιγηριανός διεθνής- μαζί με τον Μίχαλ Ντούρις- είναι από τις πιο δαπανηρές μετεγγραφές των πρασίνων επί εποχής Σταύρου Παπασταύρου.

Στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε με τη φανέλα του «τριφυλλιού» ο 27χρονος ποδοσφαιριστής έδειξε την ποιότητα του και μάλιστα αρκετοί σημειώνουν ότι είναι ο μοναδικός από τους νεοφερμένους με θετική παρουσία και ποιότητα αντάξια των προσδοκιών.

Μια από τις ευθύνες που επιρρίπτονται στον Χένινγκ Μπεργκ μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα είναι η μη αξιοποίηση του Σέχου στη μεσαία γραμμή. Ιδίως στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα στο οποίο ο Βίτορ Γκόμες είχε κακή απόδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασκήθηκε κριτική στο Νορβηγό προπονητή για το γεγονός πως δεν μετέφερε τον Νιγηριανό στον άξονα.

Ο Σέχου ήταν άριστος στα ανασταλτικά του καθήκοντα ως δεξιός μπακ, ενδεχομένως να μην έκανε λάθος πάσα, όμως δημιουργικά δεν συμμετείχε στο παιχνίδι της Ομόνοιας. Άλλωστε, ναι μεν μπορεί να φέρει εις πέρας με επιτυχία την αποστολή του αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της άμυνας, όμως δεν διακρίνεται για τις επιθετικές αρετές του ως ακραίος οπισθοφύλακας.

Τη συγκεκριμένη θέση την «υπηρέτησε» κυρίως στα πρώτα χρόνια της καριέρας του και στην Εθνική Νιγηρίας, όπου μονιμοποιήθηκε ως ακραίος αμυντικός κυρίως λόγω αυξημένων επιλογών στη μεσαία γραμμή. Στην Ανόρθωση μέτρησε 48 εμφανίσεις εκ των οποίων μόνο έξι φορές χρησιμοποιήθηκε ως δεξί μπακ. Εφτά φορές έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός και τις υπόλοιπες στη μεσαία γραμμή είτε ως ανασταλτικός μέσος («εξάρι») είτε ως δημιουργικός μέσος («οκτάρι»).

Συνολικά στην καριέρα του, σε σύνολο 144 αγώνων αγωνίστηκε 30 φορές ως δεξιός μπακ, 7 φορές ως κεντρικός αμυντικός, τρεις φορές ως αριστερός μπακ, εφτά φορές ως δεξιός χαφ και 97 στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ