aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Σε δύο αγώνες… μισή ευκαιρία

Ομόνοια: Σε δύο αγώνες… μισή ευκαιρία

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Τις τελευταίες ώρες έχει γραφτεί και παράλληλα αναδειχθεί το νικηφόρο ξεκίνημα της Ομόνοιας στις δύο πρώτες αγωνιστικές μετά από οκτώ χρόνια. Αυτονόητα πράγματα, τροφή για συζήτηση θα πει κάποιος όταν έχει βιώσει, όχι τόσο τις ήττες σε ντέρμπι αλλά κυρίως τις ήττες και πικρές ισοπαλίες από υποδεέστερες της ομάδες, μερικές από τις οποίες μάλιστα στην έδρα της.

Αν επίσης αφαιρέσουμε από την κουβέντα μας το οικονομικό που «έτρωγε τα σωθικά» διοικούντων, παικτών και κόσμου, από την καλοκαιρινή προετοιμασία, στο αγωνιστικό μέρος αυτό που κέρδιζε τη μεγαλύτερη πίττα των συζητήσεων  ήταν η άμυνα της, η αμυντική συμπεριφορά της, ο τερματοφύλακας της, οι αμυντικοί της, οι μέσοι της… όλα μαζί τέλος πάντων τα οποία ήταν απόρροια της ευκολίας με την οποία οι αντίπαλοι της έφτιαχναν ευκαιρίες και κατά συνέπεια δεχόταν γκολ.

Φέτος, ούτε θέμα οικονομικού υπάρχει, ούτε και δέχεται γκολ. Φυσιολογικό για μια νορμάλ ομάδα. Αφού μόλις δύο αγωνιστικές διανύσαμε. Για την Ομόνοια όμως αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μιας και… δεν θα το χαρακτηρίσω επίτευγμα, αλλά η αλήθεια είναι πως πάνε δέκα χρόνια να το ξαναζήσουν οι οπαδοί της. Κατά διαβολική σύμπτωση τότε, το 2008-09 η Ομόνοια ξεκίνησε το πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας τις ίδιες ομάδες όπως και φέτος. Πρώτα έπαιξε στο «Τάσος Μάρκου» και νίκησε 2-0 την Ένωση και ακολούθως υποδέχθηκε την Αλκή την οποία κατέβαλε με το ίδιο σκορ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Επέστρεψε ο Μότα (pic)

Έχω διαπιστώσει την πρόθεση του Κάρλος Ολίβα να διορθώσει κακοτεχνίες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Κάτι που ο κόσμος επιζητούσε επίμονα. Αξιοπρόσεκτο στην περίπτωση της φετινής Ομόνοιας δεν είναι πως κράτησε ανέπαφη την εστία της, αλλά το γεγονός πως ούτε φάση φτιάχνει ο αντίπαλος. Η Αλκή έκανε δύο σουτ, ένα σε κάθε ημίχρονο, με τους Τραϊτσέφσκι και Σταρόφσκι και η Ένωση δύο σουτ του Πίττα και μια κεφαλιά έξω του Ουντόζι που μπορεί να θεωρηθεί ε, καλή φάση.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Γκόμεθ, ένας αρχοντικός μέσος για όλες τις δουλειές

Ευκαιρία, με την έννοια της κλασικής η Ομόνοια δεν επέτρεψε στην εστία της.  Και αυτό είναι το πρώτο δείγμα της νέας ομάδας που φτιάχνεται. Πρώτα απ’ όλα διορθώνεις την άμυνά σου, κερδίζεις τους αγώνες και ακολούθως οι βαθμοί θα σου προσθέσουν αυτοπεποίθηση και θα έρθει και το… κερασάκι.

Αν και το πλάνο του Ολίβα μόνο λόγω ατυχίας δεν του έδωσε περισσότερα γκολ στον προχθεσινό αγώνα. Έφτιαξε ευκαιρίες και καλές μάλιστα για να διευρύνει το σκορ. Η διαφορά όμως με τα προηγούμενα χρόνια έχει να κάνει πως ναι μεν έπαιζε καλά στην επίθεση αλλά ερχόταν 2-2 όπως συνέβη πέρσι με την Αλκή, τον Άρη και τον Εθνικό Άχνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ