aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Σε 30 λεπτά δεν... σκαρτάρεις ποδοσφαιριστή. Νόμος!

Ομόνοια: Σε 30 λεπτά δεν… σκαρτάρεις ποδοσφαιριστή. Νόμος!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Βάση βιογραφικού πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην Κύπρο το περασμένο Καλοκαίρι. «Γεμάτες» σεζόν σε Ζενίτ, Μαρσέιγ, Ντιναμό Μόσχας και Τραπεζούντα δεν έχουν καταγράψει δα και πολλοί από τους παίκτες που βγάζουν το… ψωμί τους (παντεσπάνι καλύτερα) στα μέρη μας. Ο λόγος για τον Τομάς Χούμποτσαν, για χάρη του οποίου η Ζενίτ πλήρωσε 3.200.000 ευρώ για να τον αγοράσει από την Ζίλινα το 2008 και η Μαρσέιγ 1.800.000 ευρώ για να τον πάρει από την Ντιναμό Μόσχας το 2016.

Ο Σλοβάκος με την σπουδαία καριέρα σε ομαδικό και εθνικό επίπεδο παρά τις πολλές εμπειρίες και τα παράσημα όχι μόνο δεν είχε καταφέρει να βρει θέση βασικού στο πλάνο του Χένινγκ Μπεργκ στις 10 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά κατέγραψε μόλις 30’ συμμετοχής, σε τρία ματς που έπαιξε ως αλλαγή.

Στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ ο Νορβηγός προπονητής εξέπληξε τους πάντες δίνοντάς του φανέλα βασικού. Ο 34χρονος αμυντικός πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και ανταποκρίθηκε πλήρως σ’ ένα παιχνίδι υψηλού βαθμού δυσκολίας. Ήταν άψογος στα ανασταλτικά του καθήκοντα, με τον Εφραίμ να περνά σχεδόν απαρατήρητος και τον Μπέζιακ να έχει γίνεται απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Ο Τιάγκο την είδε Αλωνεύτης σε Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ οκτώ χρόνια μετά (vid & pics)

Δεν υστέρησε ούτε στο δημιουργικό κομμάτι, βοηθώντας αρκετά τον εξαιρετικό γι’ άλλο ένα ματς, Χάρη Μαυρία, χωρίς φυσικά να μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιθετικογενή μπακ. Η επιλογή του Μπεργκ να τον χρησιμοποιήσει ως βασικό στο ντέρμπι «αιωνίων» αποδεικνύει ότι τον εμπιστεύεται και τον υπολογίζει για τη δύσκολη συνέχεια. Ο Χούμποτσαν μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως δεξί μπακ.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Όλα τα λεφτά από την παρακάμερα η αντίδραση του μικρού Ομονοιάτη

Από την στιγμή που το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Λανγκ και Λούφτνερ «έδεσε» και η Ομόνοια σε εφτά από τα έντεκα παιχνίδια κράτησε απαραβίαστη την εστία της δύσκολα ο Χούμποτσαν θα «σπάσει» το δίδυμο. Όμως, δήλωσε ετοιμότητα να το κάνει αν και όταν χρειαστεί, ενώ μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Μαυρία στη θέση του δεξιού μπακ ή να δώσει την ευχέρεια στον προπονητή να προωθήσει τον Ελλαδίτη, όπως έκανε κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ