aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ρεκόρ αήττητου σερί, ίσον εξάδα!

Ομόνοια: Ρεκόρ αήττητου σερί, ίσον εξάδα!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το νικηφόρο σερί της Ομόνοιας στην τρέχουσα σεζόν φθάνει μόλις τις δυο νίκες. Κι αυτό σε δυο περιπτώσεις, στο ξεκίνημα επί Αλκής και Παραλιμνίου και ακολούθως επί Ερμή και Δόξας, στο πλαίσιο της 8ης και 9ης αγωνιστικής.

Το αήττητο; Μόλις τρία ματς. Το πέτυχε στον α’ γύρο, όταν μετά την επιτυχία επί των Ερμή και Δόξας εξήλθε ισόπαλη με την Ανόρθωση και τερματίστηκε στο αμέσως επόμενο από την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Το ίδιο έγινε και στον β’ γύρο, στην ίδια τριάδα αγώνων. Νίκη επί του Ερμή και ισοπαλία με Δόξα και Ανόρθωση (19η, 20η και 21η αγωνιστική).

Τι σημαίνει αυτό ενόψει ΑΕΛ; Δημιουργώντας νέο ρεκόρ αήττητου σερί αυτόματα θα δηλώσει παρούσα στην εξάδα. Αρκεί και η ισοπαλία στην Ομόνοια, όμως θα παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ με στόχο τη νίκη. Ο Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές του ναι μεν θα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι και με ισοπαλία πετυχαίνουν τον στόχο τους, αλλά θα κυνηγήσουν τα γκολ για να αποσπάσουν το τρίποντο, παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του προσεχούς ντέρμπι.

Στο «τριφύλλι» επικρατεί αποφασιστικότητα για τη νίκη, θέλοντας να αξιοποιήσουν την τεράστια ευκαιρία που τους δόθηκε για παρουσία στην εξάδα, μετά την ποινή αφαίρεσης βαθμών στην Ανόρθωση. Παίζουν στην έδρα τους και παρόλο που θα έχουν απέναντί τους μια καλή ομάδα, που χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, θα επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και κυρίως το αποτέλεσμα. Αυτό είναι που μετρά.

Η Ομόνοια θα θελήσει να προσεγγίσει το ματς με την ίδια φιλοσοφία όπως το προηγούμενο. Δηλαδή, με αποφασιστικότητα από την αρχή, επιβάλλοντας τον ρυθμό της και δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα με διάφορους τρόπους. Αυτή τη φορά, όμως, επιβάλλεται να είναι αποτελεσματική και να μην πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ευκαιρίες όπως αυτές που της προσφέρθηκαν στο ντέρμπι που προηγήθηκε.

Η προετοιμασία του «τριφυλλιού» συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο. Ο Αναστασίου δεν υπολογίζει τους Λόρα και Ζίβετς. Αντιθέτως, επανέρχονται οι Ατζαγκούν και Πρτσε. Έτοιμος για να βρεθεί μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα παρουσιάζεται ο Ντάρμπισαϊαρ.

ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΕΡΙ

Α’ ΓΥΡΟΣ
Ομόνοια – Ερμής 2-1
Δόξα – Ομόνοια 1-2
Ομόνοια – Ανόρθωση 1-1

Β’ ΓΥΡΟΣ
Ερμής – Ομόνοια 0-2
Ομόνοια – Δόξα 2-2
Ανόρθωση – Ομόνοια 0-0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ