aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ραντεβού για την… υπέρβαση

Ομόνοια: Ραντεβού για την… υπέρβαση

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Η ιστορική στιγμή που περίμενε σύσσωμο το οικοδόμημα της Ομόνοιας, έφτασε! Οι πράσινοι θα αναμετρηθούν απόψε με τον ΠΑΟΚ (Τούμπα, 19:55) στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με στόχο το θετικό αποτέλεσμα. Οι δυσκολίες κόντρα στον έμπειρο «δικέφαλο του Βορρά» είναι δεδομένες. Οι Θεσσαλονικείς δίνουν το παρών τους σε όμιλο της συγκεκριμένης διοργάνωσης για 8η φορά στην ιστορία τους. Μάλιστα, μια φορά κατάφεραν να περάσουν και στους «32» όπου αντιμετώπισαν τη Σάλκε (2016-17).

Η Ομόνοια, ωστόσο, θέλει να αποκτήσει ευρωπαϊκό αέρα και εμπειρίες, πάνω στις οποίες θα χτίσει για τις επόμενες σεζόν. Κατάφερε να αποκλείσει την Αραράτ-Αρμενία και τα φαβορί, Λέγκια Βαρσοβίας και Ερυθρό Αστέρα, ενώ πάλεψε κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς. «Γιατί να μην το επαναλάβουμε και τώρα;», σκέφτονται στο πράσινο στρατόπεδο και θα επιδιώξουν να περιορίσουν τα ατού του ΠΑΟΚ και να χαρούν ταυτόχρονα αυτή την ιστορική βραδιά στην Τούμπα.

Εξάλλου, το «τριφύλλι» δύσκολα δέχεται γκολ και σε αυτό θέλει να στηριχτεί, αν και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, στις χθεσινές του δηλώσεις μίλησε για «αμυντικά κενά του αντιπάλου». Το σίγουρο είναι ότι οι Παοκτζήδες υπολογίζουν τους πράσινους. Το «τριφύλλι» σε πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια (τρία μονά και στις διπλές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό), δέχθηκε μόλις δύο γκολ, από τους ερυθρόλευκους του Πειραιά. Όσον αφορά στις εγχώριες φετινές της επιδόσεις, ο Φαμπιάνο μάζεψε πέντε φορές την μπάλα από το πλεκτό του, σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο Μπεργκ έχει διαβάσει, έχει αναλύσει και έχει ενημερώσει τους παίκτες του για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τον ΠΑΟΚ. Ξεκάθαρος στόχος είναι να δουν στα μάτια τον «δικέφαλο του Βορρά», να απολαύσουν την ιστορική συμμετοχή τους, να είναι προσηλωμένοι στο πλάνο και να πάρουν τους πρώτους ή τον πρώτο τους βαθμό στον όμιλο (στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, την ίδια ώρα, η Αϊντχόφεν αντιμετωπίζει τη Γρανάδα).

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Μια πρωτάρα των 153 ευρωπαραστάσεων

Στα θετικά για τον Νορβηγό τεχνικό, το γεμάτο «οπλοστάσιο». Τιάγκο και Γκόμεθ ακολούθησαν κανονικά την αποστολή για τη Θεσσαλονίκη και έτσι όλοι βρίσκονται στη διάθεσή του. Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσγιακς και Μποτεάκ έχουν «καπαρώσει» (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θέση στο αρχικό σχήμα. Φανέλα βασικού διεκδικούν και οι Κούσουλος, Γκόμεθ, Γκόμες, Ντούρις, Κακουλής και Τζιωνής.

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: «Ιστορικό, αλλά κανονικό παιχνίδι. Δεν θα σας πω για να μην μαρτυρήσω»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ