aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πρόβα τζενεράλε και μεταμεσονύχτια αγωνία

Ομόνοια: Πρόβα τζενεράλε και μεταμεσονύχτια αγωνία

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν θέλει να πανηγυρίσει η Ομόνοια, που αναμετράται με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ για το Σούπερ Καπ (21:00, Άλφα). Παράλληλα, για την ομάδα της Λευκωσίας το σημερινό παιχνίδι, πρώτο επίσημο, χαρακτηρίζεται και ως πρόβα τζενεράλε για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς, που θα είναι την ερχόμενη βδομάδα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή τη Βαλούρ Ισλανδίας. Οι πράσινοι θα μάθουν αντίπαλο τα μεσάνυχτα αφού οι δύο πιο πάνω ομάδες θα αναμετρηθούν στον επαναληπτικό αγώνα για τον α’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος θα αρχίσει στις 23:00. Στον πρώτο αγώνα επικράτησε η ομάδα του Ζάγκρεμπ (3-2), η οποία είναι και το φαβορί για την πρόκριση.

Ο Μπεργκ δεν θα ρισκάρει παρουσία του Κούσουλου που αποκόμισε τραυματισμό στο φιλικό με την Γκόρνικ Ζαμπρίζε. Επίσης, δεν υπολογίζει τους ποδοσφαιριστές που λόγω κορωνοϊού έμειναν στην Πολωνία αλλά και τον Κίκο που για την ώρα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημο αγώνα μετά την απόφαση της ΦΙΦΑ.

Ο τεχνικός των πρασίνων, βάσει επιλογών που έχει τη δεδομένη στιγμή στη διάθεσή του, έδειξε τις προθέσεις του για το αρχικό σχήμα στα πρώτα επίσημα ματς. Απόψε, λοιπόν, εάν προσεγγίσει τον αγώνα ως πρόβα ενόψει Ευρώπης, θα παρουσιάσει την ομάδα του με τους Φαμπιάνο, Σέχου, Χούμποτσαν, Λανγκ, Γκόμεθ, Μποτεάκ, Ντίσκερουντ, Ντούρις, Τσέποβιτς. Πιθανότατα στη θέση του Κούσουλου να αγωνιστεί κάποιος από τους νεαρούς. Θέση διεκδικούν και οι Γιούστε, Παπουλής.

«Θα είναι ανταγωνιστικός αγώνας όπως είναι πάντα εναντίον της Ανόρθωσης και τον περιμένουμε με ανυπομονησία», ανέφερε αρχικά ο Μπεργκ. «Είναι σημαντικό να παίξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι πριν αρχίσουμε τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Είναι πολύ καλό για εμάς και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο ισχύει και για την Ανόρθωση», πρόσθεσε. Με αφορμή την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, σχολίασε: «Το περιμέναμε πολύ καιρό. Ανυπομονούμε πάρα πολύ να δούμε ξανά τον κόσμο μας, να τους έχουμε ζωντανά δίπλα μας».

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίσθηκε ο Τιμόθεος Χριστοφή, που θα έχει ως βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Παύλο Γεωργίου. Τέταρτος ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή. VAR ο Βασίλης Δημητρίου και AVAR ο Νίκος Εγγλέζου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ