aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Προτεραιότητα μεν, πακέτο δε…

Ομόνοια: Προτεραιότητα μεν, πακέτο δε…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο στόχος της Ευρώπης επιτεύχθηκε για την Ομόνοια. Η πρόκριση σε όμιλο αποτελεί το κορυφαίο επίτευγμα στην ιστορία του συλλόγου και έγινε πολλάκις αναφορά το τελευταίο διάστημα. Αυτό που θα απασχολήσει περισσότερο, πλέον, τη μοναδική φετινή εκπρόσωπό μας σε ευρωπαϊκό όμιλο, είναι οι εγχώριες διοργανώσεις και δη το πρωτάθλημα. Εκεί θα εστιάσει την προσοχή της, όχι πως θα αδιαφορήσει για τα ματς στον 5ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Κάτι που τόνισε και ο Μπεργκ σε χθεσινές δηλώσεις του. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και στα δύο. Θέλουμε να κερδίσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε στο πρωτάθλημα γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή. Πρέπει να τερματίσουμε στην πρώτη θέση όπως και στην περσινή σεζόν, για να αγωνιστούμε ξανά στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ», είπε χαρακτηριστικά. Έδειξε με αυτή την αναφορά του ποια είναι η προτεραιότητα της Ομόνοιας.

Παράλληλα όμως, αναφέρθηκε και στα ματς της Ευρώπης: «Βρισκόμαστε στο Γιουρόπα Λιγκ και θα αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες. Θα είναι πολύ καλό τεστ για εμάς. Θα συμμετέχουμε σε μία διοργάνωση που θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε ως ομάδα και ως σύλλογος. Αλλά την ίδια στιγμή ξέρουμε ότι τα παιχνίδια πρωταθλήματος είναι το ίδιο σημαντικά».

Προτεραιότητα το πρωτάθλημα όμως, ως ένα βαθμό ως πακέτο θα προσεγγίσει ο Μπεργκ τις «κολλητές» αναμετρήσεις σε Κύπρο και Ευρώπη, αρχής γενομένης από αυτή τη βδομάδα. Την Κυριακή η Ομόνοια θα αναμετρηθεί με τον Εθνικό στο Δασάκι και καπάκι, την προσεχή Πέμπτη, θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Νορβηγός τεχνικός των πρασίνων θα θελήσει να παρουσιάσει ότι καλύτερο διαθέτει η ομάδα για να κερδίσει το ματς απέναντι στον Εθνικό, αλλά την ίδια ώρα θα έχει το μυαλό και στο ματς της Τούμπας. Δεν αναμένεται να παρουσιάσει διαφορετικές ενδεκάδες όπως έκανε με την Πάφο και ακολούθως με τη Λέγκια, αλλά και πάλι θα τα προσεγγίσει ως πακέτο, θέλοντας να διαχειριστεί όσο το δυνατό καλύτερα το ρόστερ του. Θα προβεί σε 2-3 αλλαγές.

Με όλους, πλέον, τους ποδοσφαιριστές αφού επέστρεψαν οι διεθνείς, ο Μπεργκ προετοιμάζει την ομάδα του για το ματς της Κυριακής. Είναι σε θέση να δουλέψει καλύτερα στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα του, έχοντας ως στόχο την πρώτη εκτός έδρας νίκη αφού στις προηγούμενες δύο εξόδους έμεινε στην ισοπαλία. Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι, οι παίκτες της πάνε στο συγκεκριμένο αγώνα μετά από κενό διάστημα που τους επέτρεψε να πάρουν ανάσα αφού προηγήθηκαν συνεχόμενοι αγώνες σε Κύπρο και Ευρώπη. Στα αρνητικά, η απουσία του κόσμου της αφού βάσει των έκτακτων περιοριστικών μέτρων δεν μπορούν να ταξιδέψουν οπαδοί της στο Δασάκι.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ξεμπέρδεψε ο πρώτος, επέστρεψε στο «Ηλίας Πούλλος» ο Γκόμεθ (vid)

Ο Μπεργκ δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Παπουλή, ενώ φαντάζει δύσκολο να είναι διαθέσιμοι οι δύο ποδοσφαιριστές που προσβλήθηκαν από τον ιό Covid-19. Κυρίως λόγω του διαστήματος αποχής του από την ενεργό δράση. Ίσως να υπολογίζονται για το ματς της Πέμπτης στην Τούμπα. Αντιθέτως, για πρώτη φορά θα βρίσκεται στην αποστολή ο Σιεού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ