aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πρόκληση τριετίας, δεν το πέτυχε ποτέ επί Παπασταύρου

Ομόνοια: Πρόκληση τριετίας, δεν το πέτυχε ποτέ επί Παπασταύρου

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι το «Αντώνης Παπαδόπουλος», παρόλο που σε σχέση με άλλους αντιπάλους έχει καταγράψει αρκετές φορές θετικά αποτελέσματα, θα βρεθεί το προσεχές Σάββατο η Ομόνοια. Πρόκειται για τον πρώτο από τους τέσσερις «τελικούς» πριν το τέλος, που οδηγούν στην κατάκτηση του τίτλου πρωταθλήματος. Η Ομόνοια βρίσκεται στην κορυφή και θα ψάξει το «διπλό», που θα την κρατήσει εκεί για άλλη μια αγωνιστική, αναμένοντας τις απώλειες που θα προκύψουν από το λεμεσιανό ντέρμπι που θα ακολουθήσει την Κυριακή.

Κίνητρο η παραμονή στην κορυφή και η πρόκληση να πετύχει νίκη στην έδρα της Ανόρθωσης μετά από μια τριετία. Συγκεκριμένα, τελευταία φορά που η Ομόνοια πέρασε νικηφόρα από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν στις 8 Φεβρουαρίου 2018. Τότε επικράτησε με 2-1, με τον Ντέρμπισαϊρ στα τελευταία λεπτά (85’, 90’+1) με δύο προσωπικά γκολ να κάνει την ολική ανατροπή. Προπονητής του «τριφυλλιού» ήταν ο Ιβάιλο Πέτεφ.

Στη νέα εποχή, επί προεδρίας Σταύρου Παπασταύρου, η Ομόνοια δεν πανηγύρισε εκτός έδρας με αντίπαλο την Ανόρθωση και θα θελήσει να το κάνει τώρα, σ’ ένα εξαιρετικής σημασίας παιχνίδι. Από την τελευταία νίκη των πρασίνων στο άντρο της Ανόρθωσης, μεσολάβησαν άλλοι τέσσερις αγώνες στους οποίους ηττήθηκε μια φορά και άλλες τρεις έμεινε στην ισοπαλία.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η στεναχώρια και το επιθυμητό σενάριο

Συγκεκριμένα, στα πλέι οφ της σεζόν 2017-18 ηττήθηκε με 2-1, την αμέσως επόμενη σεζόν αλλά και πέρσι οι μεταξύ τους αγώνες έληξαν ισόπαλοι (0-0) και φέτος στο πλαίσιο του α’ γύρου 1-1. Όσον αφορά στα άλλα δύο ματς της τρέχουσας σεζόν, που έγιναν στο ΓΣΠ, η Ομόνοια νίκησε με 3-0 και στο άλλο τελείωσε ισόπαλο 0-0. Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας να πανηγυρίσουν και στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και να κάνουν άλλο ένα αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ