aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πρόκειται για εφιάλτη, αλλά φέτος δεν αστειεύεται

Ομόνοια: Πρόκειται για εφιάλτη, αλλά φέτος δεν αστειεύεται

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Κατάντησε κουραστικό πριν από το «αιώνιο» ντέρμπι να γίνεται λόγος για το διάστημα που έχει να κερδίσει η Ομόνοια τον ΑΠΟΕΛ, αλλά είναι ένα γεγονός. Πλησιάζουν τα επτά χρόνια, από τις 6 Απριλίου 2013, στα οποία η ομάδα του «τριφυλλιού» αγνοεί την επιτυχία επί του «αιώνιου» αντιπάλου της. Σ’ αυτό το διάστημα έγιναν 25 αγώνες (πρωταθλήματος), με την Ομόνοια να φθάνει μόλις 6 φορές στην ισοπαλία. Τις άλλες 19 δέχθηκε την ήττα. Πρόκειται για εφιάλτη…

Η έως τώρα πορεία της Ομόνοιας είναι πολύ καλή έως εξαιρετική. Βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 10 αγώνες και το κυριότερο είναι ότι έπεισε σε μεγάλο βαθμό πως είναι ικανή να υλοποιήσει τον στόχο της. Είναι πολλά τα θετικά στοιχεία των πρασίνων, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Έχουν ποιότητα, εμπειρία και εκπέμπουν υγεία. Γι’ αυτό και το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ μοιάζει ως ένα καλό τεστ, το πιο δυνατό έως τώρα, το οποίο η Ομόνοια θέλει να περάσει με επιτυχία. Κι αν το πετύχει θα είναι η επιβράβευση της έως τώρα πορείας της και δείγμα ότι φέτος δεν αστειεύεται.

Μέσα από το προσεχές παιχνίδι η ομάδα του Μπεργκ έχει να κερδίσει πολλά σε ενδεχόμενη επιτυχία. Πέρα από τους τρεις βαθμούς είναι η δυναμική που θα αναπτύξει, θα συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο της, θα συνεχίσει με φόρα και αποφασιστικότητα. Και το κυριότερο θα ξορκίσει την κατάρα που την συνοδεύει στα ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Από την άλλη, στο ενδεχόμενο νέας ήττας, απλώς θα χάσει τρεις βαθμούς και έτσι το αντιμετωπίζουν στην Ομόνοια παρόλο που δεν σκέφτονται αρνητικά, αλλά πιστεύουν στις δυνατότητές τους και είναι έτοιμη για να διεκδικήσουν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Ντάρμπισαϊαρ στο «σβέρκο» εγγλέζικων… κανονιών! (πίνακας)

Αυτό που διαπιστώνεται σ’ αυτό το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την τελευταία επιτυχία του «τριφυλλιού» στο Παραλίμνι είναι οι χαμηλοί τόνοι που κρατούν στον σύλλογο. Η ομάδα παραμένει στοχοπροσηλωμένη, δουλεύει με ηρεμία και θέλει να πάει τη Δευτέρα όσο το δυνατό πιο έτοιμη για να «χτυπήσει» το ματς. Ο Μπεργκ θα επιδιώξει να προσθέσει κάποιες πινελιές στο παιχνίδι της ομάδας του και γνωρίζοντας τον αντίπαλο θα δουλέψει στην τακτική που κρίνει ικανή να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι 9+1 που ξέρουν από… ΑΠΟΕΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ