aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πράσινο για την αντεπίθεση!

Ομόνοια: Πράσινο για την αντεπίθεση!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πενήντα μέρες αγνοούσε την επιτυχία η Ομόνοια, από τις 16 Σεπτεμβρίου. Διάστημα στο οποίο μέτρησε πέντε σερί ήττες. Προχθές, έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Γιάννη Αναστασίου, έβαλε τέλος. Επέστρεψε στις επιτυχίες και επανέφερε τα χαμόγελα. Η ομάδα δεν έθελξε, άλλωστε κανείς δεν ανέμενε κάτι τέτοιο, βλέποντας τα χάλια της στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Σίγουρα η δυναμικότητα του Ερμή δεν είναι όπως αυτή του «αιώνιου» αντιπάλου, όμως η αλλαγή σε αρκετούς τομείς ήταν εμφανής. Υπήρχε διάθεση και αποφασιστικότητα στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, «φωνάζοντας» με αυτό τον τρόπο ότι η παρουσία νέου προπονητή έφερε και αέρα αλλαγής.

Η τρίτη νίκη της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα ήλθε για να αποτελέσει το βάλσαμο στις πληγές που άφησαν οι ντροπιαστικές ήττες το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα, αποτελεί το πράσινο φως για την αντεπίθεση που θέλει να κάνει η Ομόνοια, με στόχο να φθάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, να σώσει ό,τι σώζεται. Η προσπάθειά της φαντάζει δύσκολη, όχι όμως ακατόρθωτη, διεκδικώντας μέχρι τέλους τον στόχο της.

Διαβάστε επίσης: Ο κατήφορος της Ομόνοιας σταμάτησε στα ένδεκα μέτρα (vid & pics)

Ο Γιάννης Αναστασίου, που έχει διαπιστώσει με την «πρώτη» ότι, έχει πολλά να κάνει για να διαφοροποιηθεί η εικόνα της ομάδας και να παίξει το ποδόσφαιρο που ο ίδιος επιθυμεί, δεν θέλησε να οριοθετήσει συγκεκριμένο στόχο. Σε ερώτηση εάν προλαβαίνει ή όχι η Ομόνοια να πετύχει τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη, απάντησε χαρακτηριστικά: «Τι να σας πω; Ναι ή όχι; Είμαι τρεις μέρες εδώ. Δεν μου αρέσουν τα λόγια. Στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας». Γνωρίζει και ο ίδιος πως, είναι ένα δύσκολο εγχείρημα όπως είναι σήμερα τα βαθμολογικά δεδομένα, όμως με συνεχή βελτίωση και κυρίως νικηφόρα αποτελέσματα, ο χρόνος θα το δείξει…

Στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που η Ομόνοια φάνηκε πιο φρέσκια αφού όσο περνούσε ο χρόνος την κατέβαλε η κούραση λόγω της κακής φυσικής κατάστασης, κατάφερε για μεγάλο διάστημα να κάνει παιχνίδι κατοχής. Με καλή κυκλοφορίας της μπάλας, τρεξίματα και αποφασιστικότητα στις μονομαχίες. Επίσης, ο Ελλαδίτης τεχνικός θέλησε να αξιοποιήσει τους εξτρέμ του και έγιναν πλαγικοπήσεις. Ο Αντόνια παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένος και με πρωτοβουλία κινήσεων.

Διαβάστε επίσης: Η παρέα του Αναστασίου, τα €24.000.000 και το -13 της Ομόνοιας

Ο Αναστασίου είναι μόλις στην αρχή. Έχει πολλά να φτιάξει, όμως η επιτυχία και η ηρεμία που επανέρχεται, θα του επιτρέψουν να περάσει όσο πιο νωρίς γίνεται τη δική του φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού. Γι’ αυτό και το παιχνίδι με τη Δόξα, την Κυριακή, κρίνεται σημαντικό. Με μια δεύτερη σερί επιτυχία, τη στιγμή που θα ακολουθήσει διακοπή του πρωταθλήματος, θα ενισχύσει την προσπάθεια του Ελλαδίτη προπονητή να βελτιώσει τα κακώς έχοντα στην αγωνιστική εικόνα της Ομόνοιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ