aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥΟμόνοια: Πράσινη κούπα από χρυσάφι!

Ομόνοια: Πράσινη κούπα από χρυσάφι!

Το σήκωσε το τιμημένο η Ομόνοια! Το 15ο κύπελλο στην Ιστορία της πανηγυρίζει από χθες βράδυ η ομάδα της Λευκωσίας, έχοντας για άλλη μια φορά ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλο, να αποκρούει πέναλτι. Δύο επεμβάσεις του σούπερ σταρ των πρασίνων στη διαδικασία των πέναλτι (και ένα δοκάρι), αφού ο τελικός Κυπέλλου Coca-Cola στην κανονική διάρκεια και στην παράταση έμεινε στο 0-0, ήταν ικανές να στείλουν την Ομόνοια στον… 15ο ουρανό! Ένα τρόπαιο από… χρυσάφι, αξίας €3.000.000 και βάλε σήκωσαν οι «τριφυλλοφόροι», καθώς θα αγωνιστούν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Ένα τρόπαιο προστίθεται στην πλούσια τροπαιοθήκη του συλλόγου της Λευκωσίας, που μετά την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και του σούπερ καπ, πέτυχε και στον θεσμό του Κυπέλλου. Χθες βράδυ «μίλησε» η καρδιά της «Βασίλισσας», μιας μεγάλης ομάδας από κάθε άποψη, που άντεξε 120 και βάλε λεπτά, αγωνιζόμενη με 10 ποδοσφαιριστές από το 5’ λόγω αποβολής του Σέχου. Στα πέναλτι ο Φαμπιάνο επιβεβαίωσε τη μεγάλη του κλάση, ένας σπουδαίος τερματοφύλακας που παρόλο που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, απογειώθηκε σε δύο περιπτώσεις, είπε «όχι» στις εκτελέσεις των αντιπάλων του (που είχαν και πέναλτι στο δοκάρι) και χάρισε στην Ομόνοια το πολυπόθητο κύπελλο.

Η αλλαγή στις ισορροπίες, με την αποβολή του Σέχου μόλις στο 5’ (ως τελευταίος αμυντικός σε μαρκάρισμα στον Βοϊτκόφσκι) μετά από παρέμβαση του VAR που έστειλε τον διαιτητή στο on field review, χάλασαν την εικόνα του τελικού. Ο Λένον «θυσίασε» τον Παπουλή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Χούμποτσαν ώστε να καλύψει το κενό του Νιγηριανού μπακ. Απ’ εκείνο το σημείο και μετά ο Εθνικός επέβαλε ρυθμό, αξιοποιώντας το αριθμητικό μειονέκτημα, με την Ομόνοια να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και είχε στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παθητικό ρόλο. Ούτε με την Ανόρθωση στον επαναληπτικό ημιτελικό δεν είχε τέτοια εικόνα, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλό της να κρατήσει και να κυκλοφορήσει μπάλα. Κάτι που επιβεβαιώνεται από το ποσοστό κατοχής, που ήταν στο 90λεπτο 69%-31% για τον Εθνικό. Οι γαλάζιοι είχαν καλές στιγμές με τους Γκόρουπετς (25’), Χουντόμπιακ (29’), Άμπραχαμ (31’) αλλά δεν ήταν εύστοχοι. Η Ομόνοια έχασε μοναδική ευκαιρία σε κεφάλιά του Χούμποτσαν (39’).

Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν περίπου η ίδια, με τον Εθνικό να έχει την κατοχή και να ψάχνει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το γκολ. Οι επιθετικοί του όμως, δεν ήταν εύστοχοι και ο Φαμπιάνο όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών». Ιωάννου (48’), Μάζουρεκ (61’), Χουντόμπιακ (78’), Γκόρουπετς (84’) απείλησαν την εστία του Φαμπιάνο. Στο τέλος η Ομόνοια είχε δύο κλασικές ευκαιρίες να «κλέψει» τον τελικό, αλλά ο Χριστοδούλου είπε «όχι» στους Τσέποβιτς (87’) και Κακουλλή (90’+2). Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Ούτε εκεί οι ομάδες είχαν τη λύση στο σκοράρισμα, με τον Εθνικό να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία με το δοκάρι του Πηλέα (92’). Στο 120’ αποβλήθηκε ο Λένον για διαμαρτυρίες. Αρχικά δέχθηκε κίτρινη κάρτα, χειροκρότησε ειρωνικά και ο Ντι Μπέλο τον απέβαλε.

Στη διαδικασία των πέναλτι, χρειάστηκε να γίνουν από επτά εκτελέσεις για κάθε ομάδα, με την Ομόνοια να φθάνει στο 5-4 και να φθάνει στην κατάκτηση του τροπαίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ