aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πόσο μακριά ήταν… τελικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ομόνοια: Πόσο μακριά ήταν… τελικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Η ήττα από την ΑΕΚ (2-0) εκμηδένισε τις λιγοστές ελπίδες που υπήρχαν για να διεκδικήσει η Ομόνοια την 4η θέση, η οποία οδηγεί υπό προϋποθέσεις στην Ευρώπη. Οι δέκα βαθμοί της διαφοράς από την ΑΕΚ, έγιναν δεκατρείς και η διαφορά από την 4η στη βαθμολογία ΑΕΛ είναι στους δώδεκα κάτι που βάζει «ταφόπλακα» στα όνειρα που μπορεί να έκαναν οι πιο αισιόδοξοι φίλοι της ομάδας για έξοδο στην Ευρώπη.

Κι, όμως αν κάποιος γυρίσει τον χρόνο πίσω και «πιάσει» τα πράγματα από την πλευρά των πρασίνων τότε θα διαπιστώσει πόσους θεωρητικά εύκολους βαθμούς «πέταξε» η Ομόνοια. Σε πόσα παιχνίδια ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο και δεν πήρε αυτό που δικαιούταν (βέβαια είναι κι αυτό μια αδυναμία) τότε δεν είναι υπερβολικό το συμπέρασμα πως τελικά η έξοδος στην Ευρώπη δεν ήταν και τόσο μακριά δεν.

Συνολικά πέταξε δέκα βαθμούς με ομάδες του Β’ γκρουπ που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κερδίσει, τουλάχιστον μερικούς από αυτούς. Ηττήθηκε δύο φορές από την Πάφο, μάλιστα στο επεισοδιακό παιχνίδι στο ΓΣΠ προηγήθηκε στο σκορ με 2-0 και κατάφερε να ηττηθεί με 4-2. Έφερε ισοπαλία με την ΕΝΠ στο «Τάσος Μάρκου» (1-1, ισοφαρίστηκε στο 85’), ενώ με την Δόξα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και πήρε στο τέλος τον βαθμό έπειτα από γκολ του Κολοβού στις καθυστερήσεις (90+4’, 2-2).

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Στο ταμείο εξαψήφιος αριθμός χρημάτων σε διάστημα έξι μηνών!

Παράλληλα, υπάρχουν και παιχνίδια κόντρα σε ομάδες του α’ γκρουπ που ήταν καλύτερη στο αγωνιστικό μέρος και θα μπορούσε να κερδίσει ή τουλάχιστον να μην ηττηθεί. Με την ΑΕΛ στην Λεμεσό ήταν μπροστά στο σκορ (1-0) μέχρι το 57’(ηττήθηκε τελικά με 2-1), με τον Κατελάρη να «γκρεμίζει» την προσπάθεια της ομάδας του και να την αφήνει με δέκα ποδοσφαιριστές (38’) για περισσότερο από ένα ημίχρονο. Στα δύο παιχνίδια με την Νέα Σαλαμίνα (στον πρώτο γύρο ηττήθηκε με 1-0 και στον πρώτο γύρο Β’ φάσης ισοπαλία 0-0) οι πράσινοι δεν υστέρησαν σε απόδοση σε σχέση με τον αντίπαλό τους, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους. Ειδικά, στον πρώτο αγώνα η Ομόνοια έχασε κραυγαλέες φάσεις για να ισοφαρίσει και πέναλτι στις καθυστερήσεις με τον Χριστοφή. Στην… εξίσωση μπαίνει και ο αγώνας των πλέι οφ με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ, καθώς η Ομόνοια δεν άξιζε να χάσει.

Συνολικά το τριφύλλι «πέταξε» 21 ολόκληρους βαθμούς στα πιο πάνω παιχνίδια. Τους μισούς εξ αυτών να έπαιρνε τα βαθμολογικά δεδομένα θα ήταν διαφορετικά. Βέβαια, με τα αν… δεν γίνεται δουλειά στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

Ημερομηνία Αγώνας Σκορ Βαθμοί
27/10 Ομόνοια-Πάφος 2-4 3
21/10 Νέα Σαλαμίνα-Ομόνοια 1-0 3
01/12 ΑΕΛ-Ομόνοια 2-1 3
23/12 ΕΝΠ-Ομόνοια 1-1 2
26/01 Πάφος-Ομόνοια 1-0 3
10/02 Ομόνοια-Δόξα 2-2 2
09/03 Ομόνοια-Νέα Σαλαμίνα 0-0 2
06/04 Ομόνοια-ΑΕΚ 0-2 3

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ