aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πορεία πρωταθλητισμού, έχει υγεία και δικαιούται να ονειρεύεται…

Ομόνοια: Πορεία πρωταθλητισμού, έχει υγεία και δικαιούται να ονειρεύεται…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ομάδα φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα! Το επιβεβαιώνει από παιχνίδι σε παιχνίδι, είτε εντυπωσιάσει είτε όχι με την παρουσία της. Η φετινή Ομόνοια έχει πλάνο, ξέρει τι θέλει και έχει τον τρόπο να το παίρνει. Το γεγονός αυτό πιστώνεται στον «αρχιτέκτονά» της, Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός κατάφερε να δημιουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ομάδα συνόλου κι αυτό το πέτυχε γιατί έχει και σημαντικές μονάδες, με ποιότητα. Αυτό πιστώνεται στην Ομάδα Προγραμματισμού για τις επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι.

Ξεκάθαρα ο τεχνικός του «τριφυλλιού» εμπιστεύεται συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Είναι κάτι που το «φωνάζει» με τις επιλογές του σε κάθε παιχνίδι, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Στα τελευταία πέντε ματς, έκανε μόλις μια αλλαγή στην ενδεκάδα, στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Έπαιξε ο Χούμποτσαν αντί του Ορτέγα. Επίσης, η σταθερή αλλαγή του είναι ο νεαρός Κακουλλής κι ως εκεί… Ο κόσμος μπορεί να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν υλοποιεί και τις τρεις αλλαγές του, πολλές φορές ούτε δύο δεν κάνει. Αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα και όσο η Ομόνοια παίρνει αυτό που θέλει, ο Μπεργκ αισθάνεται δικαιωμένος.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ισοφάρισε το ρεκόρ της 20ετίας

Η Ομόνοια είναι σταθερή στην άμυνα. Δεν δέχθηκε γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και συνολικά οκτώ στα δώδεκα. Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη αμυντική γραμμή μαζί με την Ανόρθωση (που έχει αγώνα λιγότερο), δέχθηκαν από έξι γκολ. Ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε πέντε αλλά με τρία ματς λιγότερα. Έχει σπουδαίο τερματοφύλακα, που όποτε χρειαστεί είναι εκεί. Την ίδια ώρα, το «τριφύλλι» στα καλά διαστήματά του, παίζει ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Η τριπλέτα Τιάγκο – Μποτεάκ – Ορτέγα έχει γρήγορες εναλλαγές της μπάλας. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η ομαδικότητα κρίνεται υπερβολική. Ναι, δεν σκοράρει εύκολα, τα 16 γκολ σε 12 αγώνες είναι λίγα, όμως η ουσία είναι ότι πετυχαίνει γκολ, διατηρεί το μηδέν παθητικό και παίρνει το αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το πέτυχε μετά από τέσσερα χρόνια και 128 παιχνίδια!

Στο παιχνίδι με τη Δόξα, αν και προηγήθηκε νωρίς με 2-0, δεν μπόρεσε να διευρύνει το σκορ, να φθάσει για πρώτη φορά σε τρίτο γκολ σ’ ένα παιχνίδι. Ωστόσο, κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ της προβάδισμα και πρόσθεσε στο ενεργητικό της άλλο ένα τρίποντο. Η Ομόνοια κάνει πορεία πρωταθλητισμού, βρίσκεται σταθερά στις ψηλές θέσεις, δουλεύει επαγγελματικά, έχει υγεία και δικαιούται να ονειρεύεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ