aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πώληση ή ανανέωση του Ουζόχο για να μην χαθεί τζάμπα

Ομόνοια: Πώληση ή ανανέωση του Ουζόχο για να μην χαθεί τζάμπα

Αν υπήρχε βραβείο πιο αδικημένου ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος ο Φρανσίς Ουζόχο θα ήταν μακράν του δεύτερου ο κερδισμένος. Ή για να ακριβολογούμε ο χαμένος της υπόθεσης. Ο Νιγηριανός τερματοφύλακας της Ομόνοιας στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν έμεινε στη «σκιά» του Φαμπιάνο και τελείωσε την αγωνιστική περίοδο με 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μία στο κύπελλο και τέσσερις (τρεις ως βασικός) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν έμεινε στα αζήτητα, όμως την ίδια ώρα δεν είχε τον ρόλο που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε σε οποιαδήποτε ομάδα της Κύπρου. Όσες φορές κλήθηκε να αγωνιστεί είτε κατ’ ανάγκην είτε από επιλογή ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω. Αποκορύφωμα, φυσικά, η εντυπωσιακή εμφάνιση στο «Ολντ Τράφορντ», την οποία ο Νιγηριανός διεθνής πορτιέρε θα διηγείται στα παιδιά και στα εγγόνια του. Άλλωστε, έγινε πρωτοσέλιδο στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία τη βραδιά που λίγο έλειψε να σταματήσει κοτζάμ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μηδέν μέσα στο «σπίτι» της.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή στο σύντομο διάστημα της παρουσίας του στο «Ηλίας Πούλλος» δήλωσε αρκετές φορές ευλογημένος για την ομάδα τερματοφυλάκων που συνάντησε στην Ομόνοια. Φαμπιάνο, Ουζόχο, Παναγή και Κυριακίδης συνθέτουν το πιο ισχυρό καρέ τερματοφυλάκων στην Κύπρο και το ερώτημα είναι εάν θα παραμείνουν μαζί και τη νέα περίοδο.

Το συμβόλαιο του Ουζόχο με το «τριφύλλι» λήγει το καλοκαίρι του 2024. Με απλά λόγια ο 24χρονος τερματοφύλακας μπαίνει στον τελευταίο χρόνο της συνεργασίας του με την Ομόνοια. Οι πράσινοι έχουν δύο δρόμους εάν δεν θέλουν να χάσουν τζάμπα σε ένα χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά τους «όπλα». Είτε θα πωλήσουν τον Ουζόχο στη μετεγγραφική περίοδο που διανύουμε, έχοντας ως ισχυρό διαπραγματευτικό ατού τις παρουσίες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είτε να τον καλέσουν για πρόωρη επέκταση συμβολαίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ