aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Ποιος είναι ο 16χρονος Σάββα που έριξε βασικό ο Μπεργκ

Oμόνοια: Ποιος είναι ο 16χρονος Σάββα που έριξε βασικό ο Μπεργκ

Βασικός στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της Ομόνοιας με αντίπαλο τη Δόξα Κατωκοπιάς είναι ο Αντρέας Σάββα. Ο Χένινγκ Μπεργκ απέδειξε στο περσινό πρωτάθλημα ότι αρέσκεται στο να δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές και μάλιστα στην περίοδο της προετοιμασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη συμμετέχουν και άλλοι πιο μικροί σε ηλικία παίκτες.

Ένας εξ αυτών είναι ο 16χρονος (21/07/2004) Αντρέας Σάββα, ο οποίος την αγωνιστική περίοδο 2019-20 κατέγραψε τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα Νέων (Κ19) και πέτυχε δύο γκολ. Έπαιξε εφτά αγώνες με την ομάδα Κ17 στην Ανώτατη Κατηγορία Παίδων και σκόραρε τρεις φορές, ενώ στο Προαιρετικό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων Κ17 είχε πετύχει άλλα τέσσερα τέρματα.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη ενδεκάδα του Μπεργκ μετά τον κορωνοϊό στο φιλικό με τη Δόξα

Αγωνίζεται ως ακραίος επιθετικός και όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας ο αγαπημένος του παίκτης είναι ο Εμπαμπέ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Σε ποια ηλικία και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο; «Από τα 4 μου λόγω του αδερφού μου που αγωνιζόταν ήδη σε Ακαδημία».

Σε ποια θέση αγωνίζεσαι; «Δεξί και αριστερό winger».

Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία ως ποδοσφαιριστής; «Η ταχύτητα, η εκρηκτικότητα και η τεχνική στο ένας με έναν».

Ποια είναι τα όνειρα σου ως ποδοσφαιριστής; «Να αγωνιστώ επαγγελματικά και στην Εθνική».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης; «Ο Εμπαπέ».

Ποια συμβουλή των προπονητών σου ή των γονιών σου έχεις πάντα στο μυαλό σου; «Να δίνω το 100% και να βελτιώνομαι συνεχώς».

Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο; «Κάνω γυμναστική, δουλεύω την τεχνική μου και μερικές φορές βλέπω ταινίες ή ακούω μουσική».

Πώς είναι οι συνθήκες στην Ακαδημία της Ομόνοιας; «Είναι πολύ επαγγελματικά. Σου δίνουν την υποστήριξη που χρειάζεσαι έτσι ώστε να βελτιωθείς ατομικά και ομαδικά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ