aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πληγείσα από τον κορωνοϊό, αλλά τίποτα δεν την τρομάζει…

Ομόνοια: Πληγείσα από τον κορωνοϊό, αλλά τίποτα δεν την τρομάζει…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το γκολ του Ελ Αραμπί στο 90’+2 της πρώτης αναμέτρησης στον Πειραιά, ήταν το πρώτο «χτύπημα» για την Ομόνοια αφού με το 0-2 περιορίστηκαν αισθητά οι πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έφτανε αυτό, η ομάδα της Λευκωσίας δέχθηκε και δεύτερο «χτύπημα» με τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού δύο βασικών ποδοσφαιριστών της. Ήταν σοκ και ψυχολογικό αλλά και αγωνιστικό, λίγες ώρες πριν τον σημερινό επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο ΓΣΠ (22:00, Cytavision3) για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όμως, τίποτα δεν την τρομάζει… Η Ομόνοια παρουσιάζεται έτοιμη και αποφασισμένη να διεκδικήσει τις πιθανότητές της, να κάνει την ανατροπή όσο δύσκολο κι αν φαντάζει και να είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο για τους «χρυσοφόρους» ομίλους. Μια ανατροπή που έχει αξία €7.500.000! Γιατί, με αποκλεισμό το μπόνους της ΟΥΕΦΑ ανέρχεται στις €7.920.000, ενώ με πρόκριση ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των €15.250.000! Τεράστιο ποσό, που αποτελεί ένα από τα πολλά κίνητρα στη σημερινή καθοριστική αναμέτρηση. Το «τριφύλλι» δίνει ιστορικό αγώνα, παίζει για την περηφάνια του, για την ιστορία και τον κόσμο του.

Το υψηλότερο εμπόδιο στην έως τώρα ευρωπαϊκή διαδρομή της στην τρέχουσα σεζόν, καλείται να υπερπηδήσει η Ομόνοια. Ο βαθμός δυσκολίας πολύ μεγάλος, όμως η Ομόνοια του Μπεργκ έδειξε πως είναι ικανή για όλα! Αυτό που δίδαξε είναι ότι, θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της. Υπάρχει η νοοτροπία της μεγάλης ομάδας, απομένει να βγει το πλάνο του προπονητή, να αντέξει στην όποια πίεση του αντιπάλου και να διατηρήσει το μηδέν παθητικό και από την άλλη να είναι αποτελεσματική. Σαφώς και για να ελπίζει σε ανατροπή, θα πρέπει να παρουσιαστεί με μεγαλύτερες απαιτήσεις στην επίθεση, να κρατήσει περισσότερο μπάλα και να είναι… αδίστακτη όταν βρεθεί σε θέση ισχύος απέναντι στο αντίπαλο τέρμα.

Από την στιγμή που δύο βασικοί ποδοσφαιριστές δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν λόγω κορωνοϊού, ο Μπεργκ είναι υποχρεωμένος να διαφοροποιήσει το αρχικό σχήμα που παρουσίασε στο «Καραϊσκάκης». Δύο ή και τρία νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Κούσουλος ως παρτενέρ του Γκόμες και Ασάντε ή Λοΐζου στο ένα από τα δύο άκρα, θα είναι σίγουρα τα νέα πρόσωπα. Επίσης, δύσκολα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Σενέ και στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει θέση ένας εκ των Κακουλλή ή Ντούρις. Ακόμη, θέση διεκδικούν και οι Μαυρίας και Τζιωνής.

Εφόσον ο τεχνικός των πρασίνων δεν επιφυλάξει εκπλήξεις, η Ομόνοια σε σχηματισμό 4-2-3-1 θα παρουσιαστεί με τον Φαμπιάνο κάτω από τα δοκάρια. Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσγιακς η τετράδα στην άμυνα. Γκόμες, Κούσουλος ως ανασταλτικοί μέσοι. Ο Μποτεάκ, είτε θα καλύψει τη θέση του επιτελικού μέσου είτε του αριστερού εξτρέμ και αναλόγως την άλλη θέση ο Παπουλής. Δεξιά θα κινείται ο Ασάντε. Στην κορυφή της επίθεσης επικρατέστερος είναι ο Κακουλλής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ