aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Πήρε τα εκατομμύρια, τα «σκάει» για μετεγγραφές!

Oμόνοια: Πήρε τα εκατομμύρια, τα «σκάει» για μετεγγραφές!

Ιστορικές στιγμές ζει η Ομόνοια. Η δραματική νίκη – πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα στα πέναλτι με 4-2 (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) εξασφαλίζει στους πράσινους θέση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (όπου περιμένει ο Ολυμπιακός Πειραιώς) και σίγουρη συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά από την ημέρα ίδρυσής της. Σε περίπτωση που το «τριφύλλι» αποκλειστεί από τους πρωταθλητές Ελλάδας θα παίξει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ απέναντι στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα κυνηγήσει το όνειρο της συμμετοχής στους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η σπουδαία επιτυχία της Ομόνοιας «κλειδώνει» έσοδα τουλάχιστον 8.000.000 ευρώ και επιτρέπει στην Ομάδα Προγραμματισμού να κινηθεί με άνεση για μετεγγραφές της τελευταίας στιγμής. Η μετεγγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (15/9), όμως υπάρχει ανοικτό «παράθυρο» για μετεγγραφές με άνεργους ποδοσφαιριστές.

Για το κάνουμε πιο λιανά, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης οι κυπριακές ομάδες δεν μπορούν πλέον να αποκτήσουν ποδοσφαιριστή που ανήκει σε άλλη ομάδα (της Κύπρου ή του εξωτερικού). Μπορούν, όμως, μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (19/9) να προχωρήσουν σε απόκτηση άνεργου ποδοσφαιριστή. Υπάρχει μια σημαντική παράμετρος στο φετινό «παζάρι» σε αντίθεση με άλλες χρονιές. Η μετεγγραφική περίοδος σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου, επομένως οι περιπτώσεις αξιόλογων ποδοσφαιριστών που είναι ελεύθεροι – άνεργοι είναι εκατοντάδες. Επομένως, η πιθανότητα να προχωρήσουν σε ενίσχυση το επόμενο τετραήμερο ορισμένες ομάδες είναι μεγάλη. Άνεργος ποδοσφαιριστής θεωρείται αυτός που δεν είχε συμβατικές υποχρεώσεις με ομάδα πριν τα μεσάνυχτα της 15ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο: Υποδοχή ηρώων στη Λακατάμια, αποθεωθήκαν οι πρωταγωνιστές

Ανοικτό παραμένει, επίσης, το παράθυρο για δανεισμό ποδοσφαιριστών από μία κυπριακή ομάδα σε άλλη για τον Κατάλογο Α μέχρι την Παρασκευή (25/9) και για τον Κατάλογο Β μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Η Ομόνοια έχει δύο κενές θέσεις στο ρόστερ και είναι δεδομένο ότι έχοντας μπροστά της εξασφαλισμένη συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους θα κινηθεί για ενίσχυση. Με «ζεστό» χρήμα στο ταμείο και κίνητρο για κάθε παίκτη την πρόκριση σε όμιλο είτε του Γιουρόπα Λιγκ είτε του Τσάμπιονς Λιγκ το «τριφύλλι» θα «τρέξει» για ενίσχυση στο… παρά πέντε της μετεγγραφικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Βουτιά στα εκατομμύρια, πόσα «κλείδωσε» και το «χρυσάφι» €15.250.000

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ