aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πιο ισορροπημένη για τον τίτλο

Ομόνοια: Πιο ισορροπημένη για τον τίτλο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τα φώτα αναφορικά με την Ομόνοια πέφτουν το τελευταίο διάστημα στα γκολ του Μάρκο Τσέποβιτς και τις ασίστ του Γιαν Λέτσγιακς· και όχι άδικα. Ιδιαίτερης μνείας, όμως, χρήζει και η ανασταλτική λειτουργία των πρασίνων, καθώς τα 13 τέρματα που δέχτηκαν είναι τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα στις 24 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί.

Λένε πως η επίθεση κόβει εισιτήρια και η άμυνα δίνει πρωταθλήματα. Για το «τριφύλλι» ασφαλώς σημασία έχει η πρώτη στέψη της από το 2010, άλλωστε οπαδοί δεν υπάρχουν στα γήπεδα λόγω πανδημίας. Έχοντας όμως προσθέσει στο δυναμικό της και τον αξιόπιστο -σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα- σκόρερ Τσέποβιτς, μπορεί να βαδίσει με ακόμη περισσότερη ισορροπία στην επίτευξη του στόχου της.

Χθες, πάντως, ένας από τους ηγέτες της αμυντικής γραμμής της Ομόνοιας, ο Μίχαελ Λούφτνερ, κλήθηκε να σχολιάσει τα 13 παιχνίδια ανέπαφης εστίας, δηλώνοντας ότι πρόκειται για ομαδικό επίτευγμα: «Είναι κάτι το οποίο δουλέψαμε στις προπονήσεις. Δεν οφείλεται μόνο στην τετράδα της άμυνας, αλλά και στους έντεκα παίκτες στο γήπεδο. Όλοι αμυνόμαστε και όλοι κάνουμε επίθεση. Είναι ωραίο και πολύ καλό, αλλά χρειάζεται να συνεχίσουμε».

Όσο για το κλειδί προς το αυριανό «διπλό», δήλωσε: «Θεωρώ πως πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε τώρα. Είμαστε σε καλή κατάσταση, οι ποδοσφαιριστές είναι σε καλή φόρμα, άρα απλώς πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο που παίζουμε τώρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ