aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πηγές αισιοδοξίας ενόψει Αϊντχόφεν

Ομόνοια: Πηγές αισιοδοξίας ενόψει Αϊντχόφεν

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δύο αγώνες εντός έδρας έδωσε η Ομόνοια στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και διατήρησε το αήττητο. Συγκεκριμένα, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ερυθρό Αστέρα τον οποίο απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι (4-2), ενώ έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Την ίδια ώρα, σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος στο ΓΣΠ μέτρησε τρεις νίκες και μιαν ισοπαλία στο πρόσφατο με το Παραλίμνι. Στην έδρα της, λοιπόν, η ομάδα του Μπεργκ διατηρεί το αήττητο και θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια αύριο με νίκη επί της Αϊντχόφεν. Υψηλό το εμπόδιο, όμως οι πράσινοι παρουσιάζονται αποφασισμένοι με καλή παρουσία και τη δύναμη της έδρας, παρόλο που δεν θα υπάρχει κόσμος, να φθάσουν στην πρώτη φετινή ευρωπαϊκή επιτυχία τους στο ΓΣΠ.

Την ίδια ώρα, οι πράσινοι θα θελήσουν να δώσουν και συνέχεια στη θετική παράδοση με τις ολλανδικές ομάδες σε εντός έδρας αγώνες. Η Αϊντχόφεν είναι η τρίτη αντίπαλος από τη χώρα της «τουλίπας» που θα βρεθεί στον δρόμο της Ομόνοιας. Αρχικά ήταν ο Άγιαξ, την περίοδο 1979-80, με το «τριφύλλι» να φθάνει στη νίκη με 4-0 στο Μακάρειο αλλά στην Ολλανδία να χάνει με το ευρύ 10-0. Ακολούθησε η Χάγη τη σεζόν 2011-12. Οι πράσινοι επιβλήθηκαν με 3-0 στο ΓΣΠ, έχοντας ως προπονητή τον Λάρκου. Στον επαναληπτικό ηττήθηκαν με 1-0, αποτέλεσμα με το οποίο σφράγισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Διαβάστε επίσης: Ιδού η επιστολή της Ομόνοιας που στάλθηκε στο υπουργείο Υγείας

Η προετοιμασία της Ομόνοιας ολοκληρώνεται με προπόνηση στο «Ηλίας Πούλλος», στις 18:00. Ο Μπεργκ, που θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στις 15:30, είναι στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο αντίπαλος προπονητής θα μιλήσει στις 18:30 και η προετοιμασία των Ολλανδών θα ολοκληρωθεί με προπόνηση στο ΓΣΠ, στις 19:00.

Αποδεκατισμένη έρχεται η Αϊντχόφεν. Έξι ποδοσφαιριστές της, οι Ντάμφρις, Γκάκπο, Ροσάριο, Μπάουμγκαρτλ, Ντελάνγκε και Πίροε έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ άλλοι τέσσερις, οι Φαν Τζίνγκελ, Γκουτιέρεζ, Ρομέρο και Ομπίσμπο είναι τραυματίες. Ακόμη, ο Γκέτσε είναι αμφίβολος.

Ο Ντονάτας Ρούμσας από τη Λιθουανία θα διευθύνει τον αυριανό αγώνα της Ομόνοιας με την Αϊντχόφεν. Βοηθοί του οι συμπατριώτες του, Αλεξάντερ Ραντίους και Ντοβίντας Σουτσιεντέλις. Τέταρτος ο Ντονάτας Σιμένας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ