aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πέστε τους και σε εμάς να τους μάθουμε!

Ομόνοια: Πέστε τους και σε εμάς να τους μάθουμε!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ξέρετε πολλούς προπονητές που αλλάζουν έντεκα ποδοσφαιριστές του αρχικού σχήματος σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι; Και δη σε ντέρμπι, ρίχνοντας έξι παίκτες U20; Και μάλιστα να νικά η ομάδα τους; Αν ναι, πέστε τους και σε εμάς να τους μάθουμε! Ο Χένινγκ Μπεργκ άλλαξε ολοκληρωτικά την ενδεκάδα της Ομόνοιας σε σύγκριση με το ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και την είδε να επικρατεί 2-1 της ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Ήταν που ήταν το κλίμα υπερενθουσιώδες στις τάξεις της μετά την ιστορική πρώτη πρόκριση σε όμιλο της UEFA (Γιουρόπα Λιγκ), πλέον θα αγωνιστεί μεθαύριο με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ πλημμυρισμένη από θετικά συναισθήματα.

Λίγη σημασία έχει για τους πράσινους ότι οφείλουν και ένα «ευχαριστώ» στον αντίπαλο τερματοφύλακα, Τόνιο Ραμίρεθ, ο οποίος έφερε ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχτηκε στο τέλος κάθε ημιχρόνου. Πρώτα για κακό διώξιμο με τις γροθιές μετά από σέντρα του Ερνέστ Ασάντε, από το οποίο επωφελήθηκε ο Μαρίνος Τζιωνής και άνοιξε το σκορ με σουτ στο 45’+2. Έπειτα για λανθασμένη εκτίμηση σε εκτέλεση φάουλ του Κίκο σχεδόν από το κόρνερ στο 89’. Ενδιαμέσως είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους κιτρινοπράσινους στο 68’ ο Τζοάν Τρουγιόλς, μετά από σέντρα του Θωμά Ιωάννου.

Βάσει της εικόνας του πρώτου 45λέπτου πάντως, επιβεβαιώθηκε ότι η συντριπτική κατοχή της μπάλας δεν σημαίνει τίποτα όταν δεν αξιοποιείται. Η ΑΕΚ κυριάρχησε έως το 30’ και απείλησε κυρίως σε τέσσερις περιπτώσεις με τους Χέιτλι (7’), Τρισκόφσκι (9’, 29’) και Τρουγιόλς (22’). Ακολούθως οι γηπεδούχοι άρχισαν να προειδοποιούν (Ασάντε 30’, Τζιωνής 41’) και τελικά πήραν το προβάδισμα με τον Κύπριο διεθνή στο δεύτερο λεπτό της καθυστέρησης.

Κάτι παρόμοιο, αλλά από την ανάποδη ίσχυσε στα πρώτα στάδια του δεύτερου ημιχρόνου. Η Ομόνοια μπήκε με φόρα από το γκολ του Τζιωνή, αλλά έχασε δύο τετ α τετ με τους Ντούρις (49’) και Ασάντε (52’). Αφού γλύτωσε η ομάδα της Λάρνακας το δεύτερο γκολ, έφερε το ματς στα ίσα με τον Καταλανό στο 68’ και πήγε μάλιστα να φέρει τα πάνω κάτω με σουτ του Τρισκόφσκι στο 74’, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τελικά, το ματς κρίθηκε από την εκτέλεση φάουλ του Κίκο ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση του 90λέπτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ