aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Περί έλλειψη… βενζίνης και επιμονής

Ομόνοια: Περί έλλειψη… βενζίνης και επιμονής

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Tο παιχνίδι με τον Εθνικό θα πρέπει να γίνει διδακτικό μάθημα στην Ομόνοια ενόψει της συνέχειας. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να «σκοτώσουν» το παιχνίδι στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, έδωσαν δικαιώματα στον αντίπαλο να ελπίζει, γνωρίζοντας και την πρώτη τους φετινή ήττα μέσα στο ΓΣΠ (1-2). Κι έτσι δεν κατάφεραν να ανεβούν μετά από αρκετό καιρό ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά και να εκμεταλλευτούν τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων που παλεύουν για τον τίτλο και την έξοδο στην Ευρώπη.

Είναι από τις λίγες φορές που οι «πράσινοι» παρότι είχαν ενέργεια στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δημιούργησαν ευκαιρίες για να σκοράρουν πρώτοι, δεν έβγαλαν την ίδια διάθεση και όρεξη που είχαν σε προηγούμενα παιχνίδια. Γι’ αυτό και γίνεται λόγος το τελευταίο διάστημα για το ροτέισον που δεν κάνει ο Χένινγκ Μπεργκ και την επιμονή του να χρησιμοποιεί τους ίδιους παίκτες. Είναι δεδομένο πως όταν αγωνίζονται συνεχώς οι ίδιοι, και πιο προβλέψιμη για τον αντίπαλο θα είναι η ομάδα και κάποια στιγμή όχι απλά θα κουραστούν οι παίκτες, αλλά θα… κλατάρουν. Συν τοις άλλοις, η σωματική κούραση, πολλές φορές δε βοηθά στο να υπάρχει καθαρό μυαλό σε κρίσιμες αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Στο παιχνίδι με τον Εθνικό εντοπίστηκαν αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να το πληρώσουν ακριβά. Παίκτες που στα πλείστα παιχνίδια είναι βασικοί και αναντικατάστατοι, όπως οι Τιάγκο και Ορτέγα ξέμειναν από… βενζίνη πριν τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, και δεν είναι τυχαίο ότι ο Νορβηγός προπονητής του «τριφυλλιού», τούς αντικατέστησε όταν η μπάλα «έκαιγε», ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ακιντόλα και Μίκου, οι οποίοι έδωσαν επιθετική ώθηση και πνοή στην ομάδα. Η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού είναι ζωτικής σημασίας, κυρίως τώρα που το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, με συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ