aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Περί «δεσίματος» και επαγγελματισμού ο λόγος

Ομόνοια: Περί «δεσίματος» και επαγγελματισμού ο λόγος

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Άρχισε να «χτίζεται» η νέα Ομόνοια ενόψει της σεζόν 2019-20 με τον Χένινγκ Μπεργκ στο τιμόνι της ομάδας. Ο Νορβηγός προπονητής αφού παρουσιάστηκε, μετακόμισε στο νησί μας, έπιασε δουλειά μαζί με τους συμπαίκτες του, ενώ πραγματοποιήθηκε ήδη η ανοικτή προπόνηση μπροστά από εκατοντάδες φίλους του «τριφυλλιού».

Ο ευγενικός, χαμηλών τόνων και παράλληλα ενθουσιώδης Μπεργκ δηλώνει έτοιμος να επαναφέρει την Ομόνοια σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο δείχνει πως γνωρίζει το δύσκολο εγχείρημα που έχει ενώπιον του. Οι τελευταίες ανεπιτυχείς σεζόν έχουν βάλει την ομάδα της πρωτεύουσας σε δυσμενή θέση γι’ αυτό και καλείται να επανέλθει, ώστε να φέρει πίσω στην ομάδα τον κόσμο ο οποίος έχει απομακρυνθεί το τελευταίο διάστημα. Άλλωστε, είναι ένας εκ των τεσσάρων στόχων που έχει θέσει η ομάδα προγραμματισμού.

Η Ομόνοια έχει ανακοινώσει οκτώ μετεγγραφές, όμως έπεται και συνέχεια. Ο Χένινγκ Μπεργκ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα δέχεται… αφίξεις ποδοσφαιριστών, και το στοίχημα είναι η δημιουργία ομοιογένειας καθώς οι παίκτες θα είναι… άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Βλέπετε, από το περσινό ρόστερ «διασώθηκαν» μόνο οι Παναγή, Μανρίκε, Κατελάρης, Κούσουλος, Ντάρμπισαϊρ, Ραμίρες, Μόντες και Χριστοφή.

Η σωστή νοοτροπία στα αποδυτήρια και το επαγγελματικό κλίμα μέσα σε αυτά είναι δύο βασικά… συστατικά για να δημιουργηθεί ο υγιής ανταγωνισμός, ενώ στη συνέχεια μέσω της σκληρής δουλειάς θα υλοποιηθεί και το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους πράσινους. Ο… άρχοντας των αποδυτηρίων είναι ο Νορβηγός που καλείται να «δέσει» τους παίκτες μεταξύ τους, με πειθαρχία και επαγγελματισμό. Άλλωστε η κακή νοοτροπία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες (σαφώς και αυτή του οικονομικού) που ευθύνεται για τις κακές σεζόν της τελευταίας 9ετίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ