aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πέντε λεπτά κήρυγμα…

Ομόνοια: Πέντε λεπτά κήρυγμα…

Ο χαρακτήρας ενός συνόλου που «τρέχει» για τον τίτλο δεν φαίνεται μόνο στα ντέρμπι, αλλά και σε παιχνίδια όπως το χθεσινό με τη Δόξα, που μπορεί να πάνε όλα στραβά! Η Ομόνοια, λοιπόν, ήταν σχεδόν ανύπαρκτη για 90 και βάλε λεπτά, με την απογοήτευση να είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του Μπεργκ και πολύ περισσότερο του ανήσυχου κόσμου της.

Η αντίπαλος πανάξια είχε το προβάδισμα με 1-0 (Εμπραλίτζε 72΄), πέτυχε άλλα δύο γκολ που μέσω VAR ακυρώθηκαν (Σαντίκ 17΄, Αντενόν 63΄) και εκεί που μετρούσε αντίστροφα για να πανηγυρίσει δεύτερο διαδοχικό σπουδαίο τρίποντο (προηγήθηκε η νίκη επί της Ανόρθωσης), παίζοντας μάλιστα και με παίκτη περισσότερο ένεκα της αποβολής του Γκόμεθ (84΄, σκληρό μαρκάρισμα στον Καραμανώλη), κατέρρευσε μέσα σε ένα πεντάλεπτο σαν χάρτινος πύργος.

Η ομάδα του Μπεργκ, έδειξε τεράστια ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα. Με δύο γκολ σε χρόνο καθυστερήσεων έφερε τα κάτω-πάνω, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της στο τρέχον πρωτάθλημα. Ο Σισκόφσκι ανέτρεψε τον Κακουλλή (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη) και ο Ντούρις δεν λάθεψε σε εκτέλεση πέναλτι στο 90’+3. Και στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Λέσγιακς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ (90’+7), δίνοντας αυτομάτως το έναυσμα για πάρτι στις κερκίδες του ΓΣΠ. Εν ολίγοις, έπεσε από την Ακρόπολη, βρήκε και πορτοφόλι!

Οι πράσινοι, όπως προαναφέραμε, δεν είχαν καλή εμφάνιση. Κρατούσαν άσκοπα την μπάλα, δεν έβγαλαν αυτοτραυματισμούς και ανίχνευσαν μόλις τρεις φορές τον δρόμο για να απειλήσουν, όλες στο πρώτο μέρος (Λέσγιακς 8΄, Γκόμεθ 17΄, Τσέποβιτς 45΄). Άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Σακκά, είχε κλείσει με μαεστρία τους πλείστους χώρους,  με τον Αντενόν να κάνει συγκλονιστικό ματς. Όποτε έβρισκε την ευκαιρία, ξεδιπλωνόταν γρήγορα στην επίθεση, πέτυχε τρία γκολ και τα δύο ακυρώθηκαν, μία φορά ο Χούμποτσαν έδιωξε πλασέ του Τραϊτσέφσκι στη γραμμή τέρματος (31΄) ενώ σε χρόνο καθυστερήσεων, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω μετά από σουτ του Σαντίκ (90’ +6).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ