aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πείραμα με λάθος υλικά

Ομόνοια: Πείραμα με λάθος υλικά

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στα τελευταία έξι παιχνίδια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος η Ομόνοια απώλεσε 12 βαθμούς απέναντι σε ομάδες υποδεέστερες απ’ αυτήν σε παιχνίδια που μια επίδοξη πρωταθλήτρια στον προγραμματισμό της πριν αρχίσει το πρωτάθλημα λογαριάζει μαζεμένα «τρίποντα».

Η ίδια σειρά αγώνων άρχισε την περασμένη βδομάδα στο Παραλίμνι, με τους πράσινους να κερδίσουν δύσκολα με 1-0 την Ένωση και να αρχίζουν με θετικούς οιωνούς την τελευταία εξάδα αγώνων της κανονικής φάσης του πρωταθλήματος. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έβγαλαν τα κουμπιουτεράκια και σημείωναν πως εάν η Ομόνοια επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί στα παιχνίδια με Ολυμπιακό, Δόξα, Νέα Σαλαμίνα, Ερμή και ΑΠΟΕΛ θα μπει από θέση ισχύος και σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου στα πλέι οφ.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ για την 22η αγωνιστική η Ομόνοια αντιμετώπισε την σκληρή πραγματικότητα. Καμία ομάδα δεν κερδίζει εάν δεν ιδρώσει και εάν δεν παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Το ισόπαλο 1-1 με τους μαυροπράσινους ίσως και να κολακεύει το «τριφύλλι», που δικαιούται να καυχιέται για τη διεύρυνση του αήττητου σερί στα 12 παιχνίδια, μεγαλύτερο από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος. Ναι μεν οι πράσινοι είχαν ευκαιρίες, όμως ανασταλτικά ήταν πιο ευάλωτοι από ποτέ σε παιχνίδι εγχώριας διοργάνωσης επί θητείας Χένινγκ Μπεργκ.

Η ομάδα του Τακτακαλά δημιούργησε 10 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 8 στον στόχο και στις πλείστες χρειάστηκε να κατεβάσει τα ρολά ο Φαμπιάνο. Ο Χένινγκ Μπεργκ εξέπληξε επιλέγοντας σχηματισμό 4-4-2 με τους Τσέποβιτς – Ασάντε στην επίθεση, τους Λοΐζου (δεξίά), Παπουλή (αριστερά) στη μεσαία γραμμή και τους Γκόμες – Γκόμεθ ανασταλτικούς μέσους. Με εξαίρεση το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο στο οποίο κυριάρχησε η Ομόνοια, στη συνέχεια έμπαζε στα μετόπισθεν και ότι καλό δημιούργησε επιθετικά ήταν από ατομικές εμπνεύσεις παικτών της.

Η μεσαία γραμμή των πρασίνων δεν μπορούσε να αναχαιτίσει τις επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού, η άμυνα έμοιαζε να τα έχει χαμένα και κάθε φορά που χανόταν η μπάλα στο αντίπαλο μισό το «τριφύλλι» βρισκόταν υπό κίνδυνο. Το «πείραμα» του Μπεργκ δεν πέτυχε, ο τρόπος παιχνιδιού έμοιαζε «ξένος» στους ποδοσφαιριστές που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Τσέποβιτς και Ασάντε δεν μάρκαραν όσο επιτάσσει ο σχηματισμός με δύο επιθετικός, το δίδυμο Γκόμες-Γκόμεθ δεν διακρίνεται για την ταχύτητα και έμεινε εκτεθειμένο εν τη απουσία ποδοσφαιριστή μπροστά από αυτούς και σε συνδυασμό με την καλύτερη εμφάνιση του Ολυμπιακού των τελευταίων μηνών οι πράσινοι απώλεσαν δύο βαθμούς στην προσπάθειά τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ