aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πέμπτος στην… παρέα ο Αναστασίου

Ομόνοια: Πέμπτος στην… παρέα ο Αναστασίου

Η Ομόνοια πανηγύρισε το τελευταίο της πρωτάθλημα τον Μάιο του 2010. Εκ τότε αναβαίνει τον δικό της Γολγοθά με τα οικονομικά προβλήματα να την… καταπλακώνουν τα τελευταία οκτώ χρόνια. Το προηγούμενο Καλοκαίρι γύρισε σελίδα, προχώρησε σε ριζικές αλλαγές, ο οικονομικός παράγοντας σταθεροποιήθηκε και άρχισε τη λήξασα σεζόν με αισιοδοξία. Ωστόσο, τα όνειρα γκρεμίστηκαν, οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν με αποτέλεσμα να βρεθεί ξανά στον ίδιο παρανομαστή.

Σε όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες ποδοσφαιριστές πέρασαν από το «Ηλίας Πούλλος», όμως πολύ λίγοι στέριωσαν. Το ίδιο ισχύει και με τους προπονητές καθώς μετά τον Τάκη Λεμονή (προπονητής τη σεζόν που κατακτήθηκε το πρωτάθλημα), κάθισαν στον πάγκο του «τριφυλλιού» 12 τεχνικοί, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό τον αριθμό οι υπηρεσιακοί όπως για παράδειγμα ο Άκης Ιωακείμ, Γέσπερ Φρέντμπεργκ, Άνχελ Γκόμεθ.

Ψάχνοντας λίγο την προϊστορία των πρασίνων στο κεφάλαιο προπονητής, εντοπίσαμε κάτι αξιοσημείωτο με αφορμή φυσικά την αποδέσμευση του Γιάννη Αναστασίου που ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας, δηλαδή μετά το τέλος της σεζόν 2018-19. Ο Ελλαδίτης τεχνικός ανακοινώθηκε την 1 Νοεμβρίου 2018 και αποχώρησε 20 Μαΐου 2019, εφτά μήνες και κάτι μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του. Τι εντοπίσαμε λοιπόν; Τέσσερις από τους 12 προπονητές έμειναν πάνω από 7 μήνες στον πάγκο του «τριφυλλιού». Ο λόγος για τους: Νεόφυτο Λάρκου (17 μήνες), Τόνι Σαβέφσκι (15 μήνες), Κώστα Καϊάφα (18 μήνες) και Τζον Κάρβερ (στην… τρίχα αφού έμεινε οκτώ μήνες και κάτι).

Και το Καλοκαίρι που πλησιάζει η διοίκηση της Ομόνοιας όπως και η Ομάδα Προγραμματισμού καλούνται να εντοπίσουν τον εκλεκτό κόουτς που θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της ομάδας οι οποίοι είναι 1. Προταγωνιστική πορεία και 2. Έξοδος στην Ευρώπη. Υπάρχει χρόνος μέχρι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ωστόσο όσο πιο νωρίς βρεθεί ο κατάλληλος προπονητής τόσο πιο σύντομα θα ολοκληρωθεί και ο προγραμματισμός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ