aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Παράγινε το κακό...

Ομόνοια: Παράγινε το κακό…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Παράγινε, λένε στην Ομόνοια, η αρνητική παράδοση που δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο με αντίπαλο τον Απόλλωνα και τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές παρουσιάζονται αποφασισμένοι να βάλουν ένα τέλος την Κυριακή. Ένας χρόνος φαγούρας για τους πράσινους στα ματς με την ομάδα της Λεμεσού, αγνοώντας την επιτυχία στα τελευταία έξι ματς. Και να ήταν μόνο αυτό; Σ’ αυτό το διάστημα η Ομόνοια μετρά ένα χαμένο τελικό απέναντι στον Απόλλωνα, πέρσι, αλλά και τον αποκλεισμό στην προημιτελική φάση, φέτος.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Τελευταία επιτυχία της Ομόνοιας επί του Απόλλωνα ήταν στις 9 Απριλίου 2016. Τότε, έφυγε με το διπλό από το Τσίρειο (2-1), σ’ ένα σημαντικό αγώνα στην προσπάθειά της για έξοδο στην Ευρώπη. Μάλιστα, βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως κατάφερε να φέρει τα κάτω – πάνω και να πάρει τη νίκη. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Όλα πήγαν στράφι και η Ομόνοια μετρά έξι ατυχή αποτελέσματα.

Στις 14 Μαΐου 2016 οι πράσινοι ηττήθηκαν στο ΓΣΠ από τον Απόλλωνα (1-2), σ’ ένα αδιάφορο παιχνίδι (το τελευταίο της σεζόν) αφού είχε ξεκαθαρίσει το σκηνικό όσον αφορά στην Ευρώπη. Τέσσερις μέρες μετά, ήλθε μια δεύτερη σερί ήττα, σ’ ένα υψίστης σημασίας παιχνίδι, τον τελικό Κυπέλλου. Η Ομόνοια έχασε με 2-1 και κλότσησε την ευκαιρία να πανηγυρίσει έναν τίτλο τέσσερα χρόνια μετά.

Όλα τα πιο πάνω στην περσινή σεζόν. Φέτος, τώρα: Η Ομόνοια δέχθηκε την ήττα στον αγώνα του Α’ Γύρου στο Τσίρειο με 2-1, σ’ ένα ματς που ο αντίπαλός της δεν ήταν καλύτερος. Το ίδιο αποτέλεσμα σημειώθηκε και στο ματς του Β’ Γύρου στο ΓΣΠ. Παρόλο που οι πράσινοι έκαναν ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισαν και είχαν τις ευκαιρίες να προηγηθούν, στο τέλος δέχθηκαν την ήττα. Αξιοσημείωτο των τεσσάρων πιο πάνω αναμετρήσεων ήταν ότι όλες τέλειωσαν με 2-1 υπέρ του Απόλλωνα.

Η κλήρωση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου έφερε αντίπαλο της Ομόνοιας τον Απόλλωνα. Το πρώτο ματς έγινε στο ΓΣΠ και τελείωσε 2-2. Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε με δυο πρόσωπα. Κάκιστο στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 και πολύ καλό στο δεύτερο, ισοφαρίζοντας και δίνοντας ενδιαφέρον στον επαναληπτικό.

Ωστόσο, η εικόνα της Ομόνοιας στο ματς του Τσιρείου ήταν αρνητική και αφού ήταν πίσω στο σκορ με 3-1, προέκυψε η γνωστή διακοπή. Ο αθλητικός δικαστής κατακύρωσε τελικά τον αγώνα με 3-0 στον Απόλλωνα, που προκρίθηκε στα ημιτελικά. Την Κυριακή, λοιπόν, η Ομόνοια θα αναζητήσει τη νίκη, βάζοντας ένα τέλος στην αρνητική παράδοση με την ομάδα της Λεμεσού, και κυρίως για να δώσει συνέχεια στην προσπάθεια εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Οι τελευταίες 7 αναμετρήσεις

9 Απριλίου 2016

Απόλλων – Ομόνοια 1-2

14 Μαΐου 2016

Ομόνοια – Απόλλων 1-2

18 Μαΐου 2016

Απόλλων – Ομόνοια 2-1*

2 Οκτωβρίου 2016

Απόλλων – Ομόνοια 2-1

15 Ιανουαρίου 2017

Ομόνοια – Απόλλων 1-2

15 Φεβρουαρίου 2017

Ομόνοια – Απόλλων 2-2**

22 Φεβρουαρίου

Απόλλων – Ομόνοια 3-1**

(διακόπηκε)

* Τελικός Κυπέλλου 2015-2016.

** Προημιτελικά Κυπέλλου 2016-17

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ