aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Παίκτης της διαφοράς», «από το πάνω ράφι» και πράσινα άλογα

Ομόνοια: «Παίκτης της διαφοράς», «από το πάνω ράφι» και πράσινα άλογα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Κάθε μετεγγραφική περίοδο υπάρχουν μερικές φράσεις κλισέ που χρησιμοποιούνται για όλες τις ομάδες και καταντούν η αλήθεια γραφικές. «Πάει για παίκτη που θα κάνει τη διαφορά» ή «θέλει ποδοσφαιριστή από το πάνω ράφι», λες και υπάρχει ομάδα στον πλανήτη που θα κάνει μετεγγραφή με τη λογική ότι θα πάρει σκάρτο παίκτη. Ασχέτως αν στην πορεία ο «παίκτης από το πάνω ράφι» αποδεικνύεται «παλτό».

Παίκτης της… διαφοράς και από το πάνω ράφι ήταν η ετικέτα που συνόδευε το περασμένο Καλοκαίρι τον Έρικ Μποτεάκ λίγο μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του από την Ομόνοια. Οι πράσινοι για να πείσουν τον 32χρονο τότε βραχύσωμο εξτρέμ να αφήσει το χρήμα της Αυστραλίας και να επιστρέψει στην Ευρώπη του πρόσφεραν τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η Ομάδα Προγραμματισμού του «τριφυλλιού» έκρινε πως ο πρώην παίκτης των Ντιζόν, Νις και Λιλ μπορεί ν’ ανεβάσει επίπεδο την Ομόνοια. Έπεσαν διάνα.

Ο δεξιοπόδαρος εξτρέμ κατέγραψε 18 συμμετοχές, πέτυχε τέσσερα τέρματα και πιστώθηκε τρεις ασίστ στην πρώτη σεζόν της θητείας του στο «Ηλίας Πούλλος». Στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα της Ομόνοιας μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση με την Αραράτ-Αρμενία και ήταν ο παίκτης που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του «τριφυλλιού» με αποκορύφωμα την εκπληκτική ασίστ στον σκόρερ Τιάγκο. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχοντας δίπλα του τα… πιτσιρίκια του Μπεργκ κουβάλησε την ομάδα στους ώμους του πετυχαίνοντας δύο τέρματα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Στο αεροπλάνο με επιπλέον επιλογή τον Ασάντε!

Ο Έρικ Μποτεάκ είναι από τους ποδοσφαιριστές που δικαιολογούν τους βαρύγδουπους τίτλους των καλοκαιρινών μετεγγραφών και η απόδοσή του στο ματς της Τετάρτης με τη Λέγκια για τον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ θα είναι καταλυτική για την προσπάθεια της Ομόνοιας να κάνει άλλο ένα βήμα για τον στόχο της πρόκρισης σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Απόφαση Οκτωβρίου, μόνο η Ομόνοια δικαιούται αναβολή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ