aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια – Πάφος FC: Varεσε ιούς και «δαίμονες» ο Τζιωνής (vid & pics)

Ομόνοια – Πάφος FC: Varεσε ιούς και «δαίμονες» ο Τζιωνής (vid & pics)

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μαρίνο Τζιωνή η Ομόνοια επικράτησε 2-1 της Πάφου στο ΓΣΠ για την 14η αγωνιστική και «κόλλησε» δεύτερη συνεχόμενη νίκη μετά την επιτυχία επί του ΑΠΟΕΛ. Οι πράσινοι παρά τα τρία προβλήματα κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες μέρες και τις αρκετές απουσίες κατάφεραν να κερδίσουν τον κακό τους «δαίμονα».

Η σημερινή ήταν η πρώτη νίκη του «τριφυλλιού» επί της Πάφου μετά από έξι αγώνες και μόλις η δεύτερη στα τελευταία εννέα παιχνίδια. Σκόρερ και των δύο τερμάτων της Ομόνοιας ο Μαρίνος Τζιωνής (14’, 79’), ενώ είχε και δοκάρι στο 41’, με την Πάφο να ισοφαρίζει προσωρινά με τέρμα του Πάντσεον στο 45+1.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα καταγράφηκε η φάση που θα συζητηθεί έντονα τις επόμενες μέρες. Ο διαιτητής του αγώνα Βασίλης Δημητρίου καταλόγισε φάουλ του Λέτσγιακς στον Μέρφι, όμως κλήθηκε να πάει να δει τη φάση στο VAR καθώς η παράβαση φάνηκε πως έγινε εντός περιοχής. Η απόφαση του έμπειρου ρεφ ήταν να αναιρέσει τόσο το φάουλ όσο και την κίτρινη κάρτα στον Τσέχο αμυντικό της Ομόνοιας.

Το παράδοξο είναι πως δεν τιμωρήθηκε ο Λέτσγικας με έμμεσο λάκτισμα για αντικανονικό παίξιμο καθώς ύψωσε το πόδι στο σημείο του κεφαλιού του αντίπαλου ποδοσφαιριστή

Ανέβηκε στην 5η θέση με 23 βαθμούς η Ομόνοια και στο -6 από την κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η Πάφος έμεινε 7η με 20 βαθμούς. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η επανεμφάνιση του Κωνσταντίνου Παναγή στην αγωνιστική δράση μετά τον Οκτώβρη του 2019 και τον σοβαρό τραυματισμό του στο παιχνίδι της Εθνικής Κύπρου με τη Ρωσία, ενώ η Ομόνοια δεν είχε αναπληρωματικό τερματοφύλακα στον πάγκο καθώς Φαμπιάνο και Κυριακίδης ήταν εκτός λόγω τραυματισμού.

Το ματς

Επιθετικός μόνολογος για την Ομόνοια ήταν τα πρώτα 45’ του αγώνα στο ΓΣΠ, με τη διαφορά ότι το πρώτο ημίχρονο διήρκησε 45+3. Οι πράσινοι από την αρχή της αναμέτρησης επέβαλαν τον ρυθμό τους, γυρόφερναν την εστία του Ρούτκο και στο 14’ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μαρίνο Τζιωνή. Μετά από πάσα του Ασάντε ο Κύπριος μεσοεπιθετικός έκανε το σουτ ο Ρούτκο απέκρουσε ασταθώς, ο τερματοφύλακας της Πάφου έπραξε το ίδιο σε σουτ του Τιάγκο, όμως με Τζιωνής με νέα απόπειρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και με το δεύτερο φετινό του τέρμα έδωσε προβάδισμα στην Ομόνοια.

Στο 34’ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ γκολ του Παπουλή, ο οποίος ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος μετά την εκτέλεση φάουλ του Γκόμεθ και σκόραρε με κεφαλιά αλλά το τέρμα δεν μέτρησε με υπόδειξη του βοηθού διαιτητή και επιβεβαίωση από το VAR.

Στο 41’ η Ομόνοια «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, όμως η μπάλα στο δυνατό σουτ του Τζιωνή εκτός περιοχής τράνταξε το δοκάρι του Ρούτκο. Στην πρώτη και μοναδική επιθετική της προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο η Πάφος FC ισοφάρισε με σκόρερ τον Πάντσεον. Ο Παναγή δεν συνεννοήθηκε με τον Λανγκ σε πρώτο χρόνο και τον Κούσουλο σε δεύτερο, δεν κατάφερε να μαζέψει την μπάλα και ο πολύπειρος Άγγλος μέσος με σουτ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε σε 1-1 για τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πάφος FC πατούσε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, όμως και πάλι ήταν η Ομόνοια αυτή που ήταν πιο κοντά στο γκολ. Οι πράσινοι δεν είχαν την ίδια ορμή, όμως κατάφεραν να βρουν τη λύση και πάλι με τον Μαρίνο Τζιωνή στο 74’.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Παναγή, Σέχου, Λανγκ, Χούμποτσαν, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Τζιωνής, Τιάγκο, Παπουλής (90+2′ Λοΐζου), Ασάντε.

Πάφος F.C. (Ντμίντρο Μιχαϊλένκο): Ρούτκο, Σάιθ, Αραγιούρι, Φουρ, Βαρέλα (87′ Κούζικ), Φυλακτού (62′ Μπεριγκό), Πάντσεον, Ανγούλο (77′ Λελιούκιν), Αουρέλιο, Ράκελς, Τόρες (46′ Μέρφι).

Σκόρερ: 14′, 79′ Τζιωνής / 45+1 Πάντσεον

Κίτρινες: Λέτσγιακς / Φουρ.

Αποβολές:

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Κάττου Ιωάννης.

VAR: Μάριος Χριστοφόρου.

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης.

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ