aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πάει γι’ άλλα ο Λέτσγιακς!

Ομόνοια: Πάει γι’ άλλα ο Λέτσγιακς!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Θα «κομίζαμε Γλαύκα εις Αθήνας» αν γράφαμε σήμερα πόσο πολύτιμος είναι ο Γιαν Λέτσγιακς για την Ομόνοια του Χένινγκ Μπεργκ. Διότι έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα και τόσα από ειδικούς και μη, που είναι πασίγνωστη η προσφορά του Τσέχου αριστερού μπακ στην πορεία των δύο τελευταίων σεζόν.

Απλώς, με το φορμάρισμα του «τριφυλλιού» (ειδικά) στα τελευταία ματς και τα γκολ με το τσουβάλι, φαίνεται ακόμη περισσότερο η δημιουργική ικανότητα του καλύτερου ακραίου οπισθοφύλακα του τρέχοντος κυπριακού πρωταθλήματος.

Κάτι που κουβαλά σε όλη του την καριέρα και βάσει της ιστοσελίδας transfermarkt.com, αριθμεί συνολικά 60 πάσες που μετουσιώθηκαν σε γκολ! Συμπεριλαμβανομένων και των πέντε κατά τον εν εξελίξει μαραθώνιο, με την τελευταία του ασίστ να καταγράφεται στο χθεσινό ντέρμπι με τον Απόλλωνα (2-1).

Δημιούργησε το πρώτο γκολ με σκόρερ τον Τιάγκο, ενώ «αδικείται» από το ότι δεν μπορεί να πιστωθεί ασίστ η συρτή σέντρα του που προκάλεσε το αυτογκόλ του Ατίλα Σάλαϊ στο δεύτερο.

Μάλιστα, στο άλλο μισό πρωτάθλημα, αφού παίχτηκαν 18 αγωνιστικές και απέμειναν άλλες τόσες,  θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει την ατομική επίδοσή του σε ένα πρωτάθλημα. Τη δημιούργησε με τη φανέλα της Γιανγκ Μπόις την περίοδο 2014-15, όταν σέρβιρε δέκα τέρματα στους συμποδοσφαιριστές του.

Με τη φόρα που πήρε και με το αγωνιστικό ανέβασμα της ομάδας του, ο στόχος μοιάζει εφικτός. Κάτι που αν επιτευχθεί άλλωστε θα είναι ευχής έργον για τους επιθετικούς της Ομόνοιας, όπως και για την ίδια στην προσπάθειά της να στεφθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά από το 2010.

Οι περισσότερες ασίστ του Γιαν Λέτσγιακς σε αγώνες πρωταθλήματος

Γιανγκ Μπόις 2014-15 10
Βολερένγκα 2012-13 8
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ 2018-19 7
Γιανγκ Μπόις 2016-17 6

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ