aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥΟμόνοια - Π.Ο. Ξυλοτύμπου 2-1: Στους «8» με οδηγό τον Παπουλή και επιβάτες τα πιτσιρίκια...

Ομόνοια – Π.Ο. Ξυλοτύμπου 2-1: Στους «8» με οδηγό τον Παπουλή και επιβάτες τα πιτσιρίκια (vid)

Εισιτήριο πρόκρισης στους «8» του κυπέλλου Coca – Cola με δεύτερη νίκη επί του ΠΟ Ξυλοτύμπου η Ομόνοια. Οι πράσινοι επικράτησαν το απόγευμα της Τρίτης με 2-1 του ΠΟΞ, με ισάριθμα γκολ του Φώτη Παπουλή (37’, 66’ πέναλτι) και με συνολικό σκορ 7-1 «κλείδωσαν» θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 4’ με πέναλτι ενός πρώην ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, του Τζαΐλσον, ο οποίος νίκησε από τα ένδεκα βήματα τον Ουζόχο.

Ο Χένινγκ Μπεργκ είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς, αλλά και όσους χρειάζονται αγωνιστικά λεπτά για να φτάσουν σε επιθυμητά επίπεδα απόδοσης όπως για παράδειγμα οι Παπουλής και Ασάντε.

Πρώτη συμμετοχή για τον Ουζόχο μετά το Κόπα Άφρικα, ενώ στα αξιοσημείωτα καταγράφεται το γεγονός πως ο Νορβηγός προπονητής δοκίμασε για λίγο στη θέση του δεξιού μπακ τον Μπασιρού και ως κεντρικό αμυντικό τον Μικ Ντίσκερουντ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Ψάλτης (67′ Ζαχαρίου), Παναγιώτου, Ευαγγέλου, Κίκο, Μπασιρού (84′ Ντίσκερουντ), Ασημένος, Χαραλάμπους, Παπουλής, Ασάντε (67′ Κακουλλής).

ΠΟ Ξυλοτύμπου (Δημήτρης Δημητρίου): Μιλοσάβλεβιτς, Νέτο, Γκονσάλβες, Τζαΐλσον, Καλλένος, Νικολάου, Ντομίνγκες, Μπιατουμουσόκα, Γκίμπσον (64′ Φωτίου), Κάστρο, Δημητρίου.

Σκόρερ: Παπουλής 37′, 66′ (πεν.) / Τζαΐλσον 4′

Κίτρινες: – / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος.

4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας.

VAR: Νεοκλέους Νικόλας.

AVAR: Νικολάου Γιώργος.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3′ Πέναλτι κερδίζει η Ξυλοτύμπου. Σε μαρκάρισμα του Ευαγγέλου στον Τσίκο.

4′ ΓΚΟΛ 0-1 Εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι από τον Τζαΐλσον.

10′ Σουτ του Ασημένου, εντός περιοχής, ψηλά έξω.

– Έχει τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας η Ομόνοια, δεν απειλεί όμως.

30′ Σουτ του Γκίμπσον, μπλόκαρε ο Ουζόχο.

– Στο 64% η κατοχή για την Ομόνοια, 36% για την Ξυλοτύμπου.

37′ ΓΚΟΛ 1-1 Φέρνει το ματς στα ίσα η Ομόνοια, με τον Παπουλή. Εκτελέστηκε το κόρνερ από τον Χαραλάμπους, δεν μπόρεσε να απομακρύνει η άμυνα της Ξυλοτύμπου και η μπάλα έφτασε στον Ελλαδίτη. Δεν είχε πρόβλημα από κοντά αυτός να στην στείλει στα δίκτυα.

43′ Ωραίο κατέβασμα στην περιοχή από τον Ασάντε. Με μια προσποιήση βρέθηκε απέναντι απο τον Μιλοσάβλεβιτς και έκανε το σουτ. Είπε «όχι» ο τερματοφύλακας της Ξυλοτύμπου.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΈΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

49′ Σουτ του Χαραλάμπους, άστοχο.

52′ Zήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι σε πέσιμο του Καλλένου για επικίνδυνο παίξιμο του Κίκο. Ύψωσε ψηλά το πόδι ο αριστεροπόδαρος μπακ, αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση από το διαιτητή.

61′ O Τζαΐλσον έκανε συρτή σέντρα, η μπάλα πέρασε παράλληλα της εστίας του Ουζόχο.

65′ Πέναλτι για την Ομόνοια μετά από παρέμβαση του VAR για χέρι του Νέτο σε σέντρα του Ψάλτη. Πάντως, η μπάλα κτύπησε πρώτα στο πόδι του αμυντικού του ΠΟΞ, στο έδαφος και μετά στο χέρι.

66′ ΓΚΟΛ για την Ομόνοια με πέναλτι του Παπουλή.

73′ Σουτ του Καλλένου, καλή προσπάθεια αλλά άστοχη.

83′ Νέα προσπάθεια του εξαιρετικά δραστήριου Καλλένου, δεν ήταν όμως εύστοχος.

87′ Σουτ του Ζαχαρίου η μπάλα σε κόρνερ από τον Μιλοσάβλεβιτς.

88′ Προσπάθησε να σκοράρει απευθείας από κόρνερ ο Κίκο, ο Μιλοσάβλεβιτς απέκρουσε με δυσκολία.

90+3′ Δοκάρι για την Ομόνοια σε σουτ του Λαού.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ