aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Ούτε τα αυτονόητα...

Oμόνοια: Ούτε τα αυτονόητα…

TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ 

Η Ομόνοια συνεχίζει να «ξεφτιλίζεται» και να γίνεται «έρμαιο» στις ορέξεις του ΑΠΟΕΛ. Οι πράσινοι για άλλο ένα ντέρμπι «αιωνίων» δεν «κατέβηκαν» στο γήπεδο και παραδόθηκαν άμαχοι στους γαλαζοκίτρινους. Το «τριφύλλι» για πεντέμιση χρόνια και 23 αναμετρήσεις δεν έχουν γευτεί το «νέκταρ» της νίκης απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Τεράστιοι αριθμοί αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος και την εμβέλεια του σωματείου της Ομόνοιας.

Πέραν των στατιστικών… υπάρχει και κάτι που δεν χωράει πραγματικά καμίας εξήγησης. Δεν ενοχλεί να χάσεις και να ηττηθείς αλλά περισσότερο ενοχλεί και «ταρακουνάει» ο τρόπος με τον οποίο θα χάσεις.

Χθες, η Ομόνοια δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο, πέραν του πρώτου ημιώρου στο οποίο ήταν απλά καλά παραταγμένη και αμύνθηκε. Επιθετικά ήταν ανύπαρκτη, χωρίς φαντασία, πάθος,  με την πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία να καταγράφεται στο 81’. Μοιραία, δεν απέφυγε άλλη μία ήττα από έναν ΑΠΟΕΛ, ο οποίος βάσει αποτελεσμάτων (στην αρχή της σεζόν) είναι ο χειρότερος της πενταετίας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η τρίτη απόπειρα, τι κάνει με Ελλαδίτες στον πάγκο

Δεν χωράει εξήγηση αυτό που συμβαίνει στα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ. Όποιος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας και να αγωνίζεται παρουσιάζει την ίδια κάκιστη εικόνα (ελάχιστες οι εξαιρέσεις). Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους, πώς, σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» μία ομάδα δεν μπαίνει με το πόδι πατημένο στο «γκάζι» και την αδρεναλίνη στα «κόκκινα».

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Ο εκτεθειμένος Γκόμεθ παραδέχθηκε ότι τα έκανε όλα λάθος!

Ένας αγώνας δύο διαφορετικών ποδοσφαιρικών κόσμων που διχάζει περισσότερη από τη μισή πληθυσμιακά Κύπρο, χωρίς χθες, ούτε αύριο, αλλά μόνο το σήμερα όπως συμβαίνει σε όλα τα ντέρμπι «αιωνίων» ανά το παγκόσμιο. Ένα παιχνίδι που δεν έχει σχέση το τι προηγήθηκε και σε ποια θέση βρίσκεται η κάθε ομάδα ή αν έχει ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές η μία από την άλλη. Πολλές φορές το πάθος, η δίψα, η δύναμη και η θέληση για να επιβληθείς του αντιπάλου μετράει περισσότερο.

Βέβαια, για να μπορείς να βγάλεις στον αγωνιστικό χώρο όλα αυτά πρώτ’ από όλα πρέπει να εμπεδώσεις και να καταλάβεις σε ποια ομάδα αγωνίζεσαι. Και στην Ομόνοια… δεν υπάρχει αυτό το δεδομένο εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια. Κάτι που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ