aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ούτε στα πιο τρελά της όνειρα!

Ομόνοια: Ούτε στα πιο τρελά της όνειρα!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Κάθε παιχνίδι και πειστικές είναι οι εμφανίσεις του Φαμπιάνο Ριμπέιρο στην εστία της Ομόνοιας. Οι «πράσινοι» πέτυχαν την πιο άνετη φετινή νίκη τους το απόγευμα της Κυριακής (8/12) επικρατώντας με 2-0 της Δόξας στο ΓΣΠ και επανήλθαν στις επιτυχίες, μετά το «άσφαιρο» 0-0 στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον ΑΠΟΕΛ.

Το απόγευμα των «πρασίνων» εξελίχθηκε εύκολο, γιατί ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο έβαλε την «σφραγίδα» του. Οι «πράσινοι» σε άλλο ένα παιχνίδι άρχισαν δυναμικά και κατάφεραν να πάρουν γερό προβάδισμα με δύο υπέροχα τέρματα. Ο Έρικ Μποτεάκ, ένα γύρο μετά το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της Ομόνοιας στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Δόξα, σκόραρε με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ και έβαλε μπροστά στο σκορ το «τριφύλλι» στο 19’.

Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ένας εξαιρετικός συνδυασμός, απ’ αυτούς που βγάζει συχνά στα παιχνίδια της η Ομόνοια κατέληξε σε γκολ. Λέσγιακς, Τιάγκο και Ορτέγα συνδυάστηκαν υπέροχα στο 23’ και ο Κολομβιανός άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα με την πράσινη φανέλα.

Διαβάστε επίσης: Η χειρονομία Μπεργκ στην εξέδρα μετά την μουρμούρα για τις αλλαγές

Το απόγευμα κύλησε ήρεμα για την Ομόνοια, όμως σε αυτό έβαλε το λιθαράκι του ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο, ο οποίος σ’ ένα δίλεπτο (74’-75’) έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις και διατήρησε το 2-0 «σκοτώνοντας» τις ελπίδες της Δόξας για βαθμολογικό κέρδος.

Ο Βραζιλιάνος πορτιέρε όχι μόνο αντικατέστησε επάξια τον Φράνσις Ουζόχο και έκανες τους φίλους της Ομόνοιας να… κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια, αλλά εξελίσσεται σε έναν από τους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας των «πρασίνων». Σταθερός, άνετος, ευέλικτος και εξαιρετικά ικανός με την μπάλα στα πόδια, όπου υπερτερεί σε σχέση με τον Ουζόχο, ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο δικαιώνει τους Λάρκου, Μπεργκ και Ταραπουλούζη για την επιλογή τους να τον φέρουν στο «Ηλίας Πούλλος» σε μία περίοδο που άπαντες τα είχαν με την τύχη τους για τους μαζεμένους τραυματισμούς των Ουζόχο και Παναγή.

Διαβάστε επίσης: Μποτεάκ-Ορτέγα έβαλαν τις βάσεις, Φαμπιάνο τα… θεμέλια της νίκης

Τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι απαραβίαστης εστίας και συνολικά πέντε αγώνες με μηδέν παθητικό σε εφτά αγώνες! Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα οι φίλοι της Ομόνοιας δεν περίμεναν ότι ο αντικαταστάτης του Νιγηριανού που αγαπήθηκε αρκετά αν και έπαιξε ελάχιστο διάστημα, θα ήταν τόσο ικανός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ