aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ούτε από ατσάλι ούτε και από γυαλί

Ομόνοια: Ούτε από ατσάλι ούτε και από γυαλί

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στο αποφασιστικής σημασίας ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας με την ΑΕΛ η Ομόνοια έχει να υπερασπιστεί ισχυρή παράδοση στο ΓΣΠ. Δεν είναι ατσάλινη, καθώς έχει σπάσει ορισμένες φορές, ούτε όμως και γυάλινη. Ίσως σιδερένια. Στο γήπεδο της Λευκωσίας λοιπόν παίχτηκαν έως σήμερα 27 παιχνίδια πρωταθλήματος με τους γαλαζοκίτρινους και οι πράσινοι ηττήθηκαν μόνο τρεις φορές!

Οι 22 νίκες των τριφυλλοφόρων εις βάρος της ομάδας της Λεμεσού, από το Φθινόπωρο του 1999 που άνοιξε τις πύλες του το νέο στάδιο του Γυμναστικού Συλλόγου Παγκύπρια, μαρτυρούν την ξεκάθαρη υπεροχή τους. Συν ότι, έτσι κι αλλιώς, είναι πανίσχυροι στην έδρα τους κατά το τρέχον πρωτάθλημα, με 16 νίκες και πέντε ισοπαλίες, ενώ δεν υπάρχει άλλη ομάδα αήττητη στο γήπεδό της.

Εντούτοις, οι δύο ισοπαλίες και κυρίως οι τρεις ήττες αποτελούν απτά παραδείγματα ότι η προϊστορία δεν παίζει μπάλα. Ειδικά αν ληφθεί υπ’ όψιν πόσο οδυνηρές ήταν οι τρεις φορές που έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από το ΓΣΠ οι πράσινοι απέναντι στους «λέοντες».

Η πρώτη φορά ήταν στις 10 Νοεμβρίου 2001, όταν η Ομόνοια προηγήθηκε με τον Τίμπαουτ (44′) και η ΑΕΛ πήρε ανέλπιστη νίκη με τέρματα των Λάμπρου (89’) και Κωνσταντή (90’+2). Με παρόμοιο τρόπο ήρθε και η δεύτερη ήττα στις 10 Μαΐου 2014. Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 2-0, αλλά τελικά έτυχαν θύματα ολικής ανατροπής με τους Οριόλ (59’), Μοντέιρο (87’) και Εμπαλό (90’+4).

Λες και το έχει η μοίρα της Ομόνοιας όμως κάθε φορά που χάνει από την ΑΕΛ στη Λευκωσία να είναι με δραματικό τρόπο. Στις 21 Απριλίου 2018 είχε προηγηθεί με τον Ντάρμπισαϊρ στον 18’, αλλά πάλι με γκολ στο τέλος είδε τους Ρομάν (87’) και Λαφράνς (90+5’) να της παίρνουν τη νίκη μέσα από τα χέρια της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ