aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ότι κάνουν οι... άλλοι! (pic)

Ομόνοια: Ότι κάνουν οι… άλλοι! (pic)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η φετινή σεζόν άρχισε με πολλές φιλοδοξίες για την Ομόνοια, όμως στην πορεία η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της, έμεινε εκτός των δύο στόχων που είναι… υποχρεωμένη να διεκδικεί κάθε χρόνο, ενώ κινδυνεύει σοβαρά να χάσει και το ευρωπαϊκό τρένο.

Είναι αλήθεια ότι η ομάδα που «χτίστηκε» το καλοκαίρι δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων στο στρατόπεδο των πρασίνων, αφού γρήγορα τα αρνητικά αποτελέσματα άφησαν την Ομόνοια αρκετά πίσω βαθμολογικά, ενώ και η πορεία της στο θεσμό του κυπέλλου σταμάτησε στα προημιτελικά.

Έτσι, για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν (2012-13, 2013-14, 2014-15) και πέμπτη (2007-08) συνολικά από τον καιρό που θεσπίστηκαν τα πλέι οφ, η Ομόνοια εναποθέτει τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη σε… άλλους. Η εξασφάλιση της 4ης θέσης στο πρωτάθλημα είναι πλέον ο βασικός της στόχος προκειμένου να σωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το Κύπελλο θα κατακτήσει ομάδα της πρώτης τριάδας της βαθμολογίας.

Απομένουν άλλα πέντε παιχνίδια μέχρι το φινάλε, στα οποία οι παίκτες του «τριφυλλιού» είναι αναγκασμένοι να μην αφήσουν να χαθούν άλλοι βαθμοί. Και για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να βελτιώσουν κατά πολύ την απόδοσή τους, καθώς στα πρώτα πέντε ντέρμπι της β’ φάσης του πρωταθλήματος δεν τα πήγαν και πολύ καλά. Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό πίνακα, φέτος η Ομόνοια έχει κάνει έναν από τους πιο αποτυχημένους πρώτους γύρους σε πλέι οφ, με ποσοστό επιτυχίας κάτω από τη… βάση.

Για την ακρίβεια τον τέταρτο χειρότερο, με αποτέλεσμα να καλείται ν’ ανεβάσει τα ποσοστά επιτυχίας της, αν είναι δυνατόν να πλησιάσει αυτά της σεζόν 2011-12 όπου στο δεύτερο γύρο είχε το απόλυτο των βαθμών. Μόνο έτσι, δηλαδή αν κάνει το 5Χ3 στα εναπομείναντα ματς, θα καταφέρει να ξεπεράσει κάθε ποσοστό επιτυχίας της σε πλέι οφ, συγκεντρώνοντας 73.33%.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ