aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Όταν «λυθεί», μονταριστεί και πάρει μπρος ο Ματ

Ομόνοια: Όταν «λυθεί», μονταριστεί και πάρει μπρος ο Ματ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το τρίτο φιλικό προετοιμασίας της Ομόνοιας επί πολωνικού εδάφους. Οι πράσινοι έμειναν στο μηδέν κόντρα στην Χάποελ Χαντέρα, αποτέλεσμα που εμφανίζεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα φιλικά τεστ προετοιμασίας.

Ανησυχητικό; Καθόλου. Ιδίως στο φιλικό που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (25/7) το τριφύλλι ήταν παραγωγικό στην επίθεση, δημιούργησε 4-5 πολύ καλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν λυθούν τα πόδια των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ας μην ξεχνάμε ότι είναι στην «κορυφή» του εξαντλητικού προγράμματος προετοιμασίας, σιγά-σιγά ο Χουάν Κάρλος Ολίβα μοντάρει βασική ενδεκάδα και φυσικά αρχίσει να σκοράρει ο Ματ Ντάρμπισαϊρ η επιθετική δυστοκία θα πάψει.

Το θετικό για την Ομόνοια είναι ότι σε άλλο ένα αγώνα, τον τρίτο κατά σειρά, είχε τον έλεγχο, την κατοχή της μπάλας και ήταν δημιουργική. Ανασταλτικά η ομάδα του Ολίβα απειλήθηκε μόλις μια φορά από την Χάποελ Χαντέρα με τον Παναγή στο 82’ να λέει «όχι» σε διπλή ευκαιρία των Ισραηλινών.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια τρίτο φιλικό: Στην άμυνα «λιοντάρια»…

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν 19 παίκτες στα φιλικα με Χάποελ Τελ Αβίβ και Χαντέρα, η Ομόνοια δεν έχασε από τη δυναμική της κατά τη διάρκεια των αγώνων και αυτό σημαίνει πως υπάρχουν αρκετές και αξιόπιστες λύσεις σε όλες τις θέσεις, κάτι που ούτε κατά διάνοια δεν ίσχυε τις προηγούμενες χρονιές.

Ατομικά, ξεχώρισε ο Ενρίκες με τον Μεξικανό να δεσπόζει στη μεσαία γραμμή. Είχε ειδικό ρόλο καθώς κάθε φορά που η Ομόνοια είχε την κατοχή της μπάλας στο δικό της μισό, ο ανασταλτικός μέσος των πρασίνων γινόταν τρίτος στόπερ και είτε άρχισε την επιθετική προσπάθεια από τα μετόπισθεν είτε κάλυπτε έναν εκ των Βύντρα ή Κούσουλου που το έκαναν.

Διαβάστε επίσης: Χειρότερος ο πρωινός εφιάλτης

«Ήρεμη» δύναμη ο Κύπριος στόπερ δείχνει με το «καλημέρα» ότι είναι πανέτοιμος για θέση βασικού, ενώ πέρα για πέρα ενθαρρυντικά μηνύματα αφήνει ο Γκαφούρ (κεντρικός αμυντικός).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ