aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Όταν ένα καράβι παραπαίει, δεν φταίει πάντα ο καπετάνιος

Ομόνοια: Όταν ένα καράβι παραπαίει, δεν φταίει πάντα ο καπετάνιος

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Όταν ένα καράβι παραπαίει… δεν φταίει μόνο ή πάντα ο καπετάνιος, αλλά όλο το πλήρωμα. Αυτή η έκφραση ταιριάζει «γάντι» με την τωρινή αγωνιστική κατάσταση στην Ομόνοια. Μπορεί ο Χουάν Κάρλος Ολίβα να πλήρωσε τα «σπασμένα» της ήττας από τη Νέα Σαλαμίνα (προηγήθηκαν κι οι αποτυχίες με ΑΕΚ και Απόλλωνα), ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός που πρέπει να «χρεωθεί» το μέχρι στιγμής κακό αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, καθώς ευθύνες έχουν τόσο ο τεχνικός διευθυντής Άνχελ Γκόμεθ, όσο και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.

Από τη μία, ο Ολίβα σαφώς και είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις εμφανίσεις της Ομόνοιας, αλλά και τα αποτελέσματα της. Ο Ισπανός τεχνικός δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο σκοράρισμα (δύο γκολ σε πέντε αγώνες) και γι’ αυτό αποχαιρέτησε νωρίς την ομάδα των πρασίνων. Ειδικά, από την στιγμή που εντόπισε το πρόβλημα και δεν βρήκε τον τρόπο να το αντιμετωπίσει, δεν υπήρχε άλλος δρόμος από το να οδηγηθεί σε «διαζύγιο» με το «τριφύλλι».

Βέβαια, από την άλλη, από την στιγμή που έφυγε ο Ολίβα δεν σημαίνει ότι θα λυθούν άμεσα όλα τα προβλήματα της ομάδας. Ο Άνχελ Γκόμεθ έχει κι αυτός τις δικές του ευθύνες (προς τιμήν του, δήλωσε ότι οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά τον ίδιο, -δείτε ΕΔΩ-). Μάρκο Μότα, Χουάν Αλμπίν, Γκαφούρ ήρθαν με σκοπό να γίνουν οι «ηγέτες» στην άμυνα και στο κέντρο, ωστόσο, είτε λόγω ανετοιμότητας (Αλμπίν), είτε λόγω τραυματισμών (Γκαφούρ, Μότα) δεν πρόσφεραν (μέχρι στιγμής) όσα θα περίμεναν οι Ολίβα και Γκόμεθ.

Επιπρόσθετα, και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δεν είναι άμοιροι ευθυνών, αφού πρέπει να βγουν «μπροστά» και να σηκώσουν το βάρος της φανέλας της Ομόνοιας. Δεδομένο, είναι τα «φώτα» να πέφτουν στους Χριστοφή και Ντάρμπισαϊαρ, καθότι βάσει αξίας και εμπειριών, ο κόσμος της Ομόνοιας περιμένει να «κουβαλήσουν» και τους υπόλοιπους στην πλάτη τους.

Αλλά δεν… Ο μεν Χριστοφή σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες που δημιουργούνται κάθε χρόνο προς το πρόσωπό του. Κάθε χρόνο η Ομόνοια αρχίζει να χτίζει τον κορμό της από τον Χριστοφή, και ο Κύπριος άσος συνεχίζει να μην δικαιώνει κανέναν με τις εμφανίσεις του στο γήπεδο. Ο δε Ντάρμπισαϊαρ, είναι προφανές ότι βρίσκεται σε «κακό φεγγάρι» και όσο δεν σκοράρει τόσο πιο πολύ θα… βαραίνουν τα πόδια του από την πίεση.

Ήρθε η στιγμή να αλλάξουν τα πράγματα; Αυτή την απάντηση την έχουν μόνο οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, κι αυτό διότι όποιος και να είναι ο προπονητής στην τελική, η «μπάλα βρίσκεται στα δικά τους πόδια»…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ