aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Όσοι δεν είδαν άκουσαν, όσοι δεν ήξεραν έμαθαν…

Oμόνοια: Όσοι δεν είδαν άκουσαν, όσοι δεν ήξεραν έμαθαν…

Βραδιές σαν την χθεσινή και αγώνες όπως αυτός της Εθνικής Κύπρου με τη Ρωσία πιστοποιούν τη διαφορά δυναμικότητας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με αυτή χωρών που δικαιούνται να προσβλέπουν σε διάκριση. Ακόμα, αποτελούν μάθημα για τους νεαρούς διεθνείς καθώς τίθενται αντιμέτωποι με παίκτες ομάδων που αγωνίζονται σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα και επίσης μπορούν να αποδειχθούν ως η καλύτερη διαφήμιση για ποδοσφαιριστές που διαθέτουν το ταλέντο για να αγωνιστούν σε καλύτερα πρωταθλήματα και ομάδες.

Άλλωστε, ένας από τους βασικούς (άγραφους) κανόνες για μετεγγραφή ποδοσφαιριστών είναι να διαπρέπουν σε παιχνίδια με την εθνική ομάδα της χώρας τους. Οι σκάουτερ των ομάδων δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα συγκεκριμένα παιχνίδια, καθώς συνήθως ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος από την στιγμή που αγωνίζεται η ελίτ παικτών κάθε χώρας.

Βραδιές σαν την χθεσινή στο ΓΣΠ αυξάνουν την χρηματιστηριακή αξία ποδοσφαιριστών. Δεν είναι δα και λίγο πράγμα κοτζάμ προπονητής της Εθνικής Ρωσίας να εκθειάζει στις δηλώσεις του, έστω και εάν η τοποθέτηση προήλθε κατόπιν ερώτησης, έναν 18χρονο ποδοσφαιριστή.

«Ξεχώρισα τον ποδοσφαιριστή με το νούμερο “17″, ήταν πολύ δραστήριος στο παιχνίδι», ήταν η ατάκα του Βαλέρι Κάρπιν. Προφανώς δεν γνώριζε το όνομα του Λοΐζου Λοΐζου. Το έμαθε χθες, όπως και αρκετοί άλλοι στη Ρωσία που παρακολούθησαν την αναμέτρηση ή άκουσαν/διάβασαν τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή της χώρας. Όσοι δε ήξεραν και είχαν υπό παρακολούθηση τον Λοΐζου πείσθηκαν για το ταλέντο του.

Προ δύο βδομάδων ο νεαρός εξτρέμ της Ομόνοιας με τα δύο γκολ που πέτυχε σε βάρος της Αντβέρπ έβαλε το όνομά του στα μετεγγραφικά δεφτέρια των μεγάλων συλλόγων του Βελγίου. Το βράδυ του Σαββάτου με την εμφάνισή του έκανε το άστρο του να λάμψει μέχρι τη Ρωσία. Σύντομα, στους αγώνες των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ, θα βγει ξανά στη σκηνή και ποιός ξέρει; Ίσως να παίξει τις τελευταίες παραστάσεις του με τη φανέλα της Ομόνοιας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ